Prati nas na društvenim mrežama

Fudbal

Pritvaran zbog skandaloznog suđenja a sad ocenjuje sudije!

Objavljeno

-

FUDBALSKOM arbitru Srđanu Obradoviću sudi se u Višem sudu u Novom Sadu za zloupotrebu službenog položaja (poslednje ročište održano 30. maja), ali to ne smeta Fudbalskom savezu Srbije da ga posle halabuke i hajke na njega zbog skandala na meču Spartak ŽK – Radnički Niš 2:0 (dosuđen penal, pa su usledili hapšenje i pritvor od mesec dana) – vrati na listu posmatrača suđenja Prve lige Srbije.

I da skandal bude potpun, na predlog predsednika sudijske organizacije regiona Istočna Srbija Ninoslava Spasića, uz aminovanje IO „Istoka“ kojim predsedava Novica Tončev, FSS ga je imenovao za komesara za delegiranje sudija u zoni „Istok“ FS Istočne Srbije.

Pretpostavka nevinosti uvek postoji dok se na sudu ne dokaže krivica, ali isto tako, dok se suđenje ne završi, Srđan Obradović, arbitar iz Jagodine, osumnjičen je za zloupotrebu službenog položaja u fudbalu. Kako je moguće da je IO FSS ili Odbor za hitna pitanja dodelio Obradoviću bilo kakvu ulogu u fudbalu? Kako će čovek tako ocrnjenog kredibiliteta da ocenjuje kolege u Prvoj ligi Srbije? A potpuni je nonsens da je postavljen za komesara zone „Istok“, da odlučuje ko će da sudi koji meč.

Na ova pitanja morao bi da odgovori predsednik FSS Slaviša Kokeza, jer je on potpisan ispod odluka objavljenih u „Fudbalu“ 18. jula 2019. godine. Ukoliko u Savezu ne reaguju, steći će se utisak da je Srđan Obradović lično zadužio nekog na Terazijama pa mu se na ovaj način odužuju zbog nečega. Drugo logično objašnjenje ne možemo da pronađemo.

Šta će UEFA i FIFA misliti o FSS kad se bude javno saznalo šta se radi i kakvi se ljudi postavljaju na odgovorna mesta? Razmišlja li rukovodstvo našeg fudbala o posledicama, o imidžu koji je duboko narušen brojnim sumnjivim utakmicama na koje je upozorila UEFA? Džaba ulaganje u stadione, terene, deljenje opreme, pomoć klubovima kad se na mnogim primerima propagira izvrdavanje propisa (npr. ukidanje podele bodova u plej-ofu Superlige), kršenje Statuta (npr. odluke koje treba da donosi Izvršni odbor, donosi Odbor za hitna pitanja), razrešenje i imenovanje kadrova.

I sad kao kruna bahatosti – rehabilitacija Srđana Obradovića. Valjda predsednik Komisije za suđenje Milan Karadžić, ali i IO FSS, smatra da su svi slepi i slabog pamćenja.

PARADOKS
POSMATRAČ suđenja Zdravko Savić iz Bačke Topole, koji mu je dao slabu ocenu za meč u Subotici, bio je jedan od svedoka tužioca na suđenju Obradoviću u Novom Sadu. Paradoks je da su Savić i Obradović od narednog vikedna „kolege“ na posmatranju u Prvoj ligi Srbije.

Advertisement
———-
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fudbal

IZNENAĐUJUĆ IZBOR: Poznato ko će suditi Srbiji protiv Kameruna

Objavljeno

-

Objavio

Uskoro sledi naredni izazov naše reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Kataru, pošto u ponedeljak od 11 sati igra protiv Kameruna.

FIFA je odredila i sudije koje će deliti pravdu na ovom meču, a izbor je pomalo neočekivan.

Glavni sudija biće Mohamed Abdula Hasan Mohamed iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a pomoćnici njegovi sunarodnici Mohamed Al-Hamadi i Hasan Al-Mahri.

Ovaj sudija je prethodno delio pravdu na duelu između Španije i Kostarike, gde je Furija zabeležila najubedljiviju pobedu u prvom kolu.

Četvrti i rezervni sudija biće Kinezi, Ma Ning odnosno Ši Ksjang. U VAR sobi će glavnokomandujući biti Nikolas Galo iz Kolumbije.

Nastavi sa čitanjem

U trendu