Prati nas na društvenim mrežama

Domaći fudbal

REAKCIJA IZ BEŽANIJE Istupili smo, nećemo da lažemo igrače!

Sportski Portal

Objavljeno

-

I onda 13 nije nesrećan broj… Jeste! Za ljude iz FK Bežanije sasvim sigurno. U ovoj “baksuznoj godini” prvi čovek Nedeljko Ostojić i poslovni direktor Predrag Prišnjak odlučili su da povuku nepopularan potez – istupe iz Prve lige.

– Mesec dana uoči takmičenja FS Srbije je doneo odluku da svi igrači budu prijavljeni, da im se plaćaju doprinosi. To isto važi i za članove stručnog štaba, ekonome, sve zaposlene. To je praktično značilo da na svakog igrača mesečno dodatno plaćamo 27.000 dinara. Pored toga sve je trebalo da se overava kod notara. Mi nemamo taj novac, a nismo želeli da lažemo fudbalere – počinje priču Prišnjak.

Šta će dalje da se događa s Bežanijom?

– Mi ćemo da se povučemo, ali klub neće da se ugasi. Takmičiće se u nižem rangu. Planiran je sastanak s predsednikom FSS Slavišom Kokezom za 23. jul. Videćemo šta će da bude.

Odustao je i Borac iz Čačka?

– Eto… U principu se pravi takva liga u kojoj će da se aktiviraju bivši fudbalski centri, poput Zaječara, Novog Pazara, Loznice… Tamo klubovi dobijaju novac od lokalne samouprave. Mi, beogradski klubovi, sami se snalazimo, ne dobijamo ništa od grada – odgovorio je Predrag Prišnjak.