Prati nas na društvenim mrežama

Fudbal

REALOVI KLINCI PREGAZILI VRŠNJAKE 31:0! Roditelji: Besni smo, Savez da reaguje! Zidan: Igrači su tu da igraju!

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Foto: EPA

Trener seniorskog tima napominje da je ovaj problem rešen u košarci


Realovi klinci starosne dobi do 9 godina proteklog vikenda su pobedili Viljaverde San Andres 31:0, što je izazvalo bes svih uključenih u utakmicu koji nisu bili na strani Reala.

Roditelji poražene dece i treneri su bili besni što mali Realovci nisu dobili naredbu da stanu nakon što je utakmica već bila rešena. To je podstaklo debate u Španiji oko toga jesu li Realovi 9-godišnjaci odigrali nesportski, a pitanje o tome je dobio i trener seniorskog tima Zinedin Zidan na konferenciji.

– Igrači su na terenu da igraju, a tako nešto se, nažalost, može dogoditi. Ružno je primiti 31 gol, ali ne može trener reći svojoj ekipi da ne napadaju. Ovakve stvari više zavise od Saveza. U košarci kada neka ekipa u mlađim kategorijama povede 50 razlike, utakmica je gotova. Treba pronaći slično rešenje u našem sportu – smatra Zidan.

EPA/MARK R. CRISTINO

Protivnici imaju u potpunosti drugo mišljenje.

Za razliku od stava Reala i Zinedina Zidana, odmah nakon razbijanja 31:0 na društvenim mrežama Viljaverde San Andresa osvanulo je saopštenje u kom je oštro kritikovana nemilosrdna igra Reala.

– Besni smo što se ovakve situacije događaju u ključnim godinama fudbalskog odrastanja. S jedne strane, veliki klubovi poput Reala bi trebalo da primene sportsku strategiju kako bi se izbegao ovakav broj golova, a s druge strane Savez treba da rekonstruiše lige u mlađim kategorijama – stoji u saopštenju.

Izvor: Espreso