Prati nas na društvenim mrežama

Fudbal

Ronaldo: Zaslužujem više Zlatnih lopti od Mesija

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Kristijano Ronaldo u intervjuu za ITV poručio je da bi on trebalo da ima više Zlatnih lopti od njegovog najvećeg rivala, Mesija.

Rivalstvo dvojice fudbalera obeležilo je moderan fudbal. Iako se nikada nisu vređali, već, staviše, podržavali, nadmetanje je uvek postojalo, kao i želja za prestižom.

– Mesi je u istoriji fudbala, ali smatram da bi trebalo da imam šest, sedam ili osam Zlatnih lopti, da imam više od njega. Voleo bih da ih imam toliko, zaslužujem ih, rekao je Ronaldo za ITV, a preneo Mocart.

Rekao je Portugalac da sa Mesijem nije prijatelj, ali je poštovanje uvek postojalo.

– Moj odnos sa Mesijem je takav da nismo prijatelji, ali delimo ovu scenu već 15 godina. Znam da me je on gurao da budem bolji fudbaler, kao što sam i ja jednako uticao na njega da i on bude što bolji.

U nekim kategorijama Ronaldo je ispred Mesija. Pored pet pehara Lige šampiona ima i trofej kontinentalnog prvaka sa reprezentacijom Portugalije. Ima i pehar Lige nacija.

– Ja ne jurim rekorde, nego oni prate mene. Zavisnik sam od uspeha i smatram da to nije nešto loše, naprotiv, da je dobra stvar. To me motiviše da budem još bolji. Onaj koji izgubi motiv da se nadmeće, bolje je da se povuče, poručio je Ronaldo