Prati nas na društvenim mrežama

Evropske lige

SAVO MILOŠEVIĆ: Partizan je pastorče Srbije i UEFA

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Trener Partizana Savo Milošević imao je šta da kaže na račun statusa Partizana u državi i u evropskoj kući fudbala. Gorčina je izbijala iz nekadašnjeg reprezentativca. Što se igre tiče, tu je imao najmanje razloga za zadovoljstvo, bar u prvoj polovini duela.

– U izuzetno teškim uslovima radimo i nedostajala je ta energija sa tribina. Nekad je jako teško kad se osećate usamljeno na terenu i tu jedino vidim opravdanje za moje momke, jer pored toga što se osećamo kao pastorčad u našoj državi, imamo takav odnos i tretman i od strane UEFA jer ekipe koje dodju na naš stadion se osećaju kao kod kuće i što se tiče ambijenta i što se tiče sudjenja. Verujete da je u takvim uslovima zaista teško raditi. Ja ne znam kako smo uopštejoš živi takmičarski u četvrtom kolu – rekao je Milošević.

Za lošu igru u prvom poluvremenu, nije imao objašnjenje.

– Jako loše smo ušli u utakmicu, odavno nismo ovako loše. Razloge u ovom momentu ne znam ni ja. Nisam ni mogao da pomislim da ovako loše možemo da igramo prvo poluvreme. Kad se sve sabere, ovaj rezultat na kraju je prosto nestvaran. Drugo poluvreme je bilo mnogo bolje i čestitam momcima na tome.

Partizan je do preokreta došao snagom volje. Milošević podvlači da to nije prvi put.

– Mi smo mnogo puta pokazali izuzetan karakter, to nije bilo prepoznato, ovo je prvi put da čujem novinara da tako nešto kaže. I danas smo to uspeli. Svi očekuju od Partizana spektakularnu igru, kad se ona desi, ona je sticaj okolnosti… Rekao sam da mi je draža utakmica u Turskoj zbog toga što je tamo bio potreban mnogo jači karaker nego u Beogradu kada je sve išlo po planu.

Nije zaboravio ni dečje glasove sa tribina.

– Deca su nam dala veliku energiju. Dugujem im veliku zahvalnost.

Sudija Kasai je Miloševića kaznio žutim kartonom.

– Čini mi se da je jedva čekao… – rekao je Savo Milošević.

Sportski Portal na Fejsu