Prati nas na društvenim mrežama

Evropske lige

Šokantno priznanje trenera Atalante: Imao sam koronu na meču s Valensijom, ali nisam mogao da odem

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Foto: EPA

Opisao je šta se dešavalo tokom krize u gradu

Trener Atalante Đan Pjero Gasperini priznao je da je znao na dan utakmice između Atalante i Valensije da ima korona virus.

Bergamo je bio jedan od epicentara epidemije u Italiji, a mnogi stručnjaci su upravo utakmicu Valensije i Atalante odigrane u Milanu označili kao “biološku bombu” koja je raširila virus kako u Milanu, tako i u Bergamu i Valensiji.

– Osetio sam se bolesno dan pre utakmice sa Valensijom, a onda sam popodne na dan meča osećao pogoršanje. Ako pogledate fotografije, nisam izgledao dobro na klupi. To je bilo u martu, dva dana posle sam loše spavao, nisam imao groznicu, ali sam imao utisak kao da imam – opisao je Gasperini za Gazetu delo Sport.

On dodaje i kako je sve izgledalo u gradu iz kog je u svet poslala fotografija kolone vojnih kamiona koji su vozili mrtve na kremaciju.

– Svaka dva minuta su ambulantna kola prolazila jer je bolnica blizu trening centra. Zvučalo je kao ratna zona. Noću bih pomišljao, šta će se desiti meni ako i ja završim tamo (u bolnici)? Ne mogu da idem sada, moram još mnogo toga da uradim – kaže trener Atalante.

Četiri dana posle utakmice je bio dobro, ali je onda primetio još jedan simptom korona virusa.

– Tim je na zajedničkom obroku dobio na poklon Don Perinjon iz 2008. godine od šefa Mišlena, jer je navijač Atalante. Probao sam ga i sećam se da sam rekao “ovo je voda”. Hrana je imala ukus kao hleb. Potpuno sam izgubio čulo ukusa – rekao je Gasperini.

Počeo je da poštuje pravila socijalnog distanciranja kad je otišao u Torino sa suprugom, tri nedelje posle početka krize. Na testiranju se naposletku otkrilo da je zaista imao korona virus, ali i antitela.

– Pošto nisam imao temperaturu, nisam radio testiranje brisem, ali su analize krvi otkrile da sam imao virus – priča Gasperini.

Zbog svega navedenog ističe da se “tuga u vazduhu Bergama može seći koliko je opipljiva jer je grad u veoma kratkom periodu došao od velike sreće do ekstremnog očaja”.

Izvor: Telegraf sport