Prati nas na društvenim mrežama

Domaći fudbal

Spartak predstavio skauting službu: Funkcija za legendu kluba

Objavljeno

-

FK Spartak ŽK na čelu sa predsednikom Nikolom Simovićem zvanično je predstavila skauting službu kluba: Vladimira Torbicu kao direktora skauting službe i Dejana Stanojeva glavnog skauta prvog tima.

– Prvo bih želeo sve da vas pozdravim. Mi u klubu smo proteklih meseci težili ka tome da podignemo razne segmente Spartaka na viši nivo i nakon postavljanja Nebojše Vučkovića na čelo omladinske škole i nakon potpisivanja ugovora o saradnji sa medicinskim i sportskim ustanovama u Srbiji, na red je došao i skauting kluba koji nije bio na željenom nivou. Tim povodom smo se odlučili da za direktora skauting službe postavimo dugogodišnjeg kapitena Vladimira Torbicu i takođe kao njegovu desnu ruku glavnog skauta prvog tima Dejana Stanojeva. Ja sam siguran da će ova nova skauting služba mnogo bolje funkcionisati nego što je funkcionisalo ranije i da će nam sigurno pomoći u tome da dovedemo veći broj kvalitetnih igrača širom Srbije i siguran sam da će ovo doprineti omladinskoj školi da osim kvalitetnog rada imamo i kvalitetne igrače. DO sada smo imali jednu dobru kvalitetnu omladinsku školu, ali smo taj rad podigli na viši nivo i hoćemo da ispratimo to dovođenjem kvalitetnije dece širom Srbije, rekao je predsednik Simović.

– Predsednik je dosta toga rekao, ja ću samo da kažem i da izrazim svoje zadovoljstvo što nastavljamo saradnju. To je bilo i očekivano nakon svih ovih godina proverednih u klubu kao igrač. Bilo je mnogo toga i ranije rečeno i neke dogovore smo ranije postizali oko toga, samo je bilo pitanje koja će to tačno funkcija da bude. Prezadovoljan sam što smo uspeli da se dogovorimo i mislim da je ovo jedan novi vid saradnje, naravno u cilju da dovedemo Spartak na još viši nivo. Mislim da ćeo ovom funkcijom uspeti u tome i već proteklih nekoliko meseci smo počeli sa tim, a sada smo to i zvanično predstavili. Zahvalio bih se klubu koji mi je pokazao poverenje na jednoj ovako odgovornoj funkciji, kazao je Vladimir Torbica.

– Želeo bihi da vas pozdravim i da se zahvalim ljudima iz Spartaka što su mi ukazali poverenje. Dugo godina sam bio u Bečeju, radio kao sportski direktor i trener. Dobio sam ponudu da dođem u mogu da kažem u zadnje tri godine broj jedan klub u Vojvodini, to je pokazao po odličnim rezultatima, po igranju u evropi prošle godine i po jednom sistemu rada koji se vidi. Znamo koliko je igrača otišlo u Zvezdu, Partizan i inostranstvo. Veliko mi je zadovoljstvo što sam u takvom klubu. Imaću odličnu saradnju sa legednom kluba Vladimirom Torbicom kao i sa sportskim direktorom Ljubišom Dunđerskim, trenerom Vladimirom Gaćinovićem i sa predsednikom Nikolom Simovićem koji je mlad i ambiciozan i mislim da ćemo Spartak podići na još jedan viši nivo i da će rezultati to pokazati, dodao je Dejan Stanojev.

Advertisement

———-
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Domaći fudbal

STOLICA: Proba je bila uspešna, u dobrom pravcu idemo!

Objavljeno

-

Foto: FK Partizan

Ono što raduje je volja i želja momaka da sve ispune – kaže trener Partizana

Trener fudbalera Partizana, Ilija Stolica, izjavio je posle pobede 3:0 nad Spartakom iz Trnave, u prijateljskom duelu, da je zadovoljan voljom i motivisanošću svoje ekipe.

– Rezultatski možemo da okarakterišemo stvari da je ova proba bila uspešna. Videli ste koliko izmena i momaka na nekim neprirodnim pozicijama. Šehovic je igrao na tri pozicije, Filipović na dve. Situacija je takva. Ono što raduje je volja i želja momaka da sve ovo ispune. Najvažnije je da su pokazali protiv ovakvog protivnika mnogo dobrih stvari. U dobrom pravcu to ide i možemo da budemo zadovoljni – izjavio je Stolica.

Trener crno-belih osvrnuo se i na debi veziste iz Zelenortskih ostrva Patrika Andradea, koji je prvi meč u dresu Partizana obeležio golom za 3:0.

– Andrade je fizički izdržao 60 minuta. On je sa nama nedelju dana. U nekoliko poteza se videlo je da je njegov kvalitet nesporan. I kao momak je doneo nesporan kvalitet. Videli smo pozitivan rezultat i to je najvažnije. Pozitivne stvari su važne, na njima se pravi temelj za dalje, a negativne su tu da ih izanaliziramo i vidimo šta dalje – rekao je Stolica.

Posle poraza od Kluža (1:0) i trijumfa nad Trnavom (3:0) u Sloveniji, Partizan će pripreme okončati duelom protiv Fenerbahčea 2. jula u Gracu.

– Uvek je želja bila svih nas da imamo što je moguće kvalitetnije protivnike. Jeste da je neuobičajeno da Fener bude protivnik, a moguć je rival u kvalifikacijama. Želeli smo dobrog protivnika i dobar ambijent, ali to je rival koji pripada Partizanu. Najvažnije je da se oporave momci, Rikardo, Sale Zdjelar, Vujačić koji je imao određenih problema. Situacija koja nam je onemogućila da imamo sve igrače na okupu je uzrokovala da imamo druge koji su imali mnogo minuta. Pripremamo se za Fenerbahče, i što je još važnije za početak prvenstva – zaključio je Stolica.

Izvor: Espreso/Srbijauzivo.com

Nastavi sa čitanjem

U trendu