Prati nas na društvenim mrežama

Fudbal

STADION USRED OKEANA! Everton gradi NEVEROVATNO zdanje

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Everton je objavio planove njihovog završnog dizajna stadiona od 52.000 sedećih mesta koje planira da podnese gradskoj upravi Liverpula. To ne bi bilo čudno da se stadion ne nalazi u okeanu!

Po planu arhitekte treba da bude u okviru Bremli-Mur pristaništa na obodu Liverpula i treba da bude sastavljen iz cigli, metala i stakla.

Predviđeno je da se stadion sastoji iz četiri različitih tribina sa velikim delom sa domaće navijače na jugu koji će moći da primi oko 13.000 navijača Evertona. U opisu nacrta piše sledeće:

– Celokupni dizajn će pomoći da se uveća buka unutar stadiona da bi se uhvatio intezitet i intimnost Gudison Parka u areni koja je pravi umetnički produkt, a istovremeno će smanjiti uticaj zagađenja na okolnu oblast.

Sever i jug treba da dobiju sedišta koja će moći da se uklone, kako bi se pružio komfort u budućnosti fleksibilnost da se po potrebi dozvoli navijačima da stoje. Postojaće odeljak za navijače koji treba da pruži navijačima zabavu pre i posle susreta.

Očekuje se da uskoro budu objavljeni još neki detalji koji će biti revolucionarni, ali je neophodno da i zvanično bude potvrđena gradnja. Ostaće vodeni kanal na zapadu stadiona zbog vizuelnog kontinuiteta na doku jer je jedan od velikih vrednosti i nasleđa koje treba sačuvati, pa cigle pristaništa moraju biti vidljive.

Stadion će biti podignut na mestu sadašnje parking garaže od nekoliko spratova, ali će ona sada biti upakovana u okviru jedne sturkture koja će biti impresivna.