Prati nas na društvenim mrežama

Domaći fudbal

Stanković najavio nove igrače u ekipi, pa se još jednom osvrnuo na meč protiv Hofenhajma!

Objavljeno

-

Foto: FK Crvena zvezda

Utakmica Crvena zvezda – Javor zakazana je za nedelju od 21 čas.


Trener Crvene zvezde, Dejan Stanković, najavio je promene u sastavu za utakmicu sa Javorom.

Posle mečeva sa Partizanom i Hofenhajmom, a uoči dolaska Libereca u Beograd Stanković je najavio da će pojedini fudbaleri dobiti odmor.

– Imali smo dve teške utakmice protiv Partizana i Hofenhajma i logično je da bude promena u startnoj postavi. Biće rotacije, kao i igrača koji će odmoriti. Šansu će dobiti igrači, neću da kažem koji su manje igrali, jer su za mene svi starteri, ali biće promena. Što se povređenih fudbalera tiče, jedva čekam da se vrate, pre svega mislim na njihovo zdravlje i zaista bih voleo da ih imam na raspolaganju. To su igrači vrhunskog kvaliteta, donose ogroman kvalitet i ravnotežu u naše timu. Ipak sve zavisi od testova. Ivanić je počeo sa treninzima, pa ćemo videti – rekao je Stanković na konferenciji za medije.

Protiv Hofenhajma u ekipi su bila tri štopera.

– Analiziraćemo svakog protivnika i u skladu s tim ćemo se postavljati. Trudićemo se da se najkomotnije osećamo. Prošle godine smo konstruisali sa trojicom fudbalera, branili se sa četvoricom. U suštini, protiv Hofenhajma je delovala dobro ta promena formacije. Stajali smo kako treba, „klizali“ po strani, bekovi su bili visoko u fazi kad nemamo loptu. Uspeli smo da limitiramo važne igrače Hofenhajma, poput Gaćinovića. Oduzeli smo im njihovo glavno oružje, a to su kontre, tranzicije, igra iza leđa naših igrača.

On se još jednom osvrnuo na meč sa Nemcima, sa akcentom na duel pre prvog gola Hofenhajma.

– Moram da kažem da nije bio faul kod prvog gola, ali sa strane nije delovalo tako. Ipak, stojim pri tome kada su takvi startovi u pitanju da je neko na zemlji, neko u vazduhu, a između lopta, to mora da se sankcioniše, jer može da dođe do povrede. Nikolić je imao par takvih situacija, mora čvršće da ulazi u duelu, ne krivim ga, ali mu pričam za budućnost. Radujem se utakmicama na našem stadionu. Ono što smo pokazali u Nemačkoj je dobra podloga za nastavak rada, sa velikim uverenjem da možemo da se pitamo nešto u grupi.

Utakmica Crvena zvezda – Javor zakazana je za nedelju od 21 čas.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Izvor: Espreso