Prati nas na društvenim mrežama

Evropski kupovi

STRAŠNO JE ŠTA RADI UEFA: Izbacila klubove, ali dozvolila reprezentaciji Kosova da igra kvalifikacije za LE!

Sportski Portal

Objavljeno

-

Foto: EPA

Da li bi nama ovako izašli u susret?


Koronavirus kroji kvalifikacije za Ligu šampiona i Ligu Evrope. Najveći problem je sa ekipama iz takozvane države Kosovo gde je veliki broj fudbalera zaražen Covidom-19.

Prvo je Drita izbačena iz preliminarne runde kvlafikacija za Ligu šampiona, jer je pre finalnog meča sa severnoirskim Linfildom imala zaražene igrače koronavirusom. Potom je Linkoln u preliminarnoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope trebalo da dočeka Prištinu, fudbaleri gostiju su imali čak osam fudbalera zaraženih Covidom i meč je registrovan sa 3:0 za ekipu sa Gibraltara.

Ipak, UEFA je odlučila da napravi novi presedan kada je u pitanju naša južna pokrajina.

Utakmica između Linkolna i Prištine biće odigrana. Kako javljaju “Vijesti”, UEFA je dozvolila klubu iz takozvanog Kosova da za taj meč pozajmi igrače iz nekoliko klubova iz južne srpske pokrajine i tako odigra meč sa Linkolnom. Tako će klub iz Gibraltara umesto sa Prištinom da odigra utakmicu protiv nezvanične reprezentacije tamošnje lige. Priština je prihvatila ponudu UEFA.

Podsetimo, u četvrtak nije odigrana utakmica između Tre Penea i Gnjilana. Taj meč je pomeren za danas. Baš kao i utakmica prvog kola kvlafikacija za Ligu šampiona između prvaka Farskih ostrva Ki Klasvika i Slovana iz Bratislave.


MITAR IMA NOVOG SAIGRAČA: Potpisao Robinson!


Izvor: Espreso