Prati nas na društvenim mrežama

Domaći fudbal

Terzić kritikovao igrače Zvezde, pa opleo po sudiji i Partizanu: Ispali smo naivni i pošteni!

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Završen je 161. večiti derbi u kojem je Partizan odneo pobedu rezultatom 2:0.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je sazvao vanrednu konferenciju za medije, u kojoj je na početku naglasio da je nedopustivo da skupi tim crveno-belih prikaže onakvu partiju u duelu sa najvećim rivalom.

– Čestitam Partizanu pobedu, sa više strasti su crno-beli ušli u ovaj meč. Manje su lošiji bili od nas u derbiju, koji nije bio dobar. Duboko sam nezadovoljan igrom Crvene zvezde. Nedopustivo ja da naš tim, u koju je investirano mnogo novca, odigra tako. Predstoji nam ozbiljna analiza. Imamo dva respektabilna tima i ne sme onako da odigra. Izvinjavam se zvezdaškoj javnosti zbog izdanja u derbiju!, rekao je Terzić, a preneo Blic.

Terzić se nije na tome zadržao, već je uputio oštre reči prema upravi Partizana, koja po njemu na perfidan način spinuje javnost navodeći da Zvezda ima veliku pomoć države.

– Došao sam do zaključka da rukovodstvo Partizana na pokvaren način truje narod, da je Zvezda ljubimca vlasti, FSS-a. I posle svega, Vučelić se ne izvini. Nedopustivo je da takav sportski radnik ne reaguje adekvatno, a pored njega sedi na utakmici predsednik FSS-a. Vučelić zloupotrebljava i funkciju glavnog i odgovornog urednika u ‘Novostima’. A i njegov potpredsednik po Tviteru šta radi… Uvukli su u to i Savu Miloševića, koga neizmerno cenim. I on je zatrovan. Sve to što pričaju je neistina. Sve je to spinovanje. Koriste činjenicu da je Aleksandar Vučič navijač Zvezde.

Bivši predsednik FSS istakao je da je sudija Srđan Jovanović oštetio Zvezdu za regularan pogodak, kada je nakon duela Žandera i Stojkovića u petercu dosudio faul u napadu.

– Toliko su daleko otišli sa tim pritiscima, bavili su se penalom Zvezde protiv Inđije, iako je Zvezda izašla u javnost da je penal nije bio, odnosno da je sudija napravio previd. Taj pritisak se preneo na Srđana Jovanovića. Njemu sam na sastanku sa Kokezom i Vučelićem rekao „nemoj da zloupotrebiš to što si etiketiran kao Partizanovac“. I on je zloupotrebio. Pobedila bi Zvezda da nije bilo onog poništenog gola, koji je bio regularan. Ispali smo naivni i pošteni, pustiti smo ih da laju i kevću po društvenim mrežama. Podsetiću na penal Tavambe kada je Zvezdi oteta titula. Ne bežim od naše odgovornosti, nismo igrali dobro u derbiju. U Zvezdi se ne živi od minulog rada. Duboko smo razočarani. Ali. ne možemo da se ne osvrnemo na ovakve prljave igre Partizana i propagandu, dodao je Zvezdan Terzić.