Prati nas na društvenim mrežama

Domaći fudbal

TERZIĆ PONOVO O PRIČAMA DA ĆE NASLEDITI KOKEZU: Mesto predsednik FSS se ne nudi! Srbija je morala da igra na EP!

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Foto: Igor Pavićević

Prvi čovek crveno-belih ističe da i dalje nema ambicija da postane prvi čovek srpskog fudbala


Zvezdan Terzić je nakon neuspeha reprezentacije Srbije u baražu za EURO 2021 i najavljenih promena u FSS-u počeo da se dovodi u vezu sa pozicijom prvog čoveka srpskog fudbala.

Iako je on jednom već demantovao priče oko toga da bi mogao da nasledi Slavišu Kokezu u Staroj Pazovi, te da još nije završio svoj posao u Crvenoj zvezdi, generalni direktor šampiona Srbije, je ponovo o tome govorio tokom gostovanja na “Prvoj televiziji”.

Terzić se najpre osvrnuo na neuspeh nacionalnog tima.

– Svima nam je teško što se nismo plasirali na EP. Očekivalo smo to nakon one utakmice sa Norveškom. Doživeli smo razočaranje, morali smo da odemo tamo, pogotovo što nam je UEFA dala alternativni putem, putem baraža Lige nacija. FSS treba da napravi analizu zbog čega se to nije desilo. Šta se desilo protiv Škotske, samo tri nedelje pre toga bili smo oduševljeni igrom fudbalera. Naši igrači su pokazali da mogu, ali očigledno da psihiološki i taktički nisu ušli u utakmicu – rekao je Terzić.

A onda je progovorio o brojnim spekulacijama oko toga da bi on mogao da postane predsednik Fudbalskog saveza Srbije, što je već jednom bio kada se razdvojila državna zajednica SCG.

– Mesto predsednika ne može da se nudi. FSS ima statut i jasnu proceduru kako se bira prvi čovek. Koliko znam FSS trenutno ima predsednika i mandat mu traje još, mislim, dve godine. Postoji procedura kako se postavlja predsednik, a ja trenutno nemam želju. Sva moja pažnja je usmerena na Zvezdu i ne bih da odvlačim fokus na drugu stranu – izneo je svoj stav Terzić.


“MENE NIKO I NE PITA!” Rukometašice Srbije se okupile pred šampionat Evrope, a selektor Obradović GRMI!


Izvor: Espreso