Prati nas na društvenim mrežama

Domaći fudbal

Terzić: Propis o strancima je udar na Zvezdu, Srbija i dalje robuje nazadnim pravilima

Objavljeno

-

Generalni direktor Crvene zvezde osrvnuo se na protekli 161. večiti derbi, u kojem je komentarisao igru svog tima, a potom i osuo paljbu po upravi Partizana.

Nekadašnji predsednik FSS je takođe istakao da je pravilo o mogućnosti igranja samo četiri strana fudbalera na jednom meču u domaćem šampionatu pogrešno, i da umnogome koči Crvenu zvezdu.

Zvezda trenutno ima osam stranaca (Marin, Boaći, Žander, Van la Para, Garsija, Kanjas, Tomane i Ben), a samo prva četvorica su nastupili protiv Partizana.

– To je urađeno naopako, Srbija je potpisnik da naši igrači nisu stranci u EU, FSS je doneo jedan diskriminatorski akt, gde poništava Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Evropskoj Uniji, gde igrače iz Evropske unije proglašava strancima, a Zvezda će uraditi sve da se zakon i propis poštuju. Taj propis znači da je šest stranaca dozvoljeno, a to je ovde smanjeno na četiri i to je bio udar na Zvezdu. Zvezda smatra da to nije u skladu sa interesima srpskog fudbala, ne može da parira Olimpijakosu sa devet stranaca, a mi da imamo četiri, a javnost očekuje velike uspehe. Samo s domaćim igračima to ne može ni velika sila kao što je Bajern. Veliki Bajern u državi od 100 miliona ljudi ima osam stranaca, a samo trojicu Nemaca. Zbog uspeha u Evropi, i prošle godine su svi klubovi iz Superlige dobili tri i po miliona, i sada su, svi su podelili pare za uspeh Zvezde u Evropi. A ne bi bilo uspeha da nema stranca. A videli ste koliko stranaca ima u drugim klubovima. Srbija i dalje robuje nazadnim pravilima i ne može se tako napred, rekao je Terzić, a preneo Telegraf.

Advertisement

———-
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Domaći fudbal

VELIKO POJAČANJE ZA FSS! Zvezdina legenda na novom zadatku! (FOTO)

Objavljeno

-

Foto: Filip Plavčić

ČuveniW napadač Crvene zvezde ostao je aktivan i posle bogate karijere

Legendarni Stanislav Karasi (75) imenovan je u člana Stručnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.

Odluku je na poslednjoj sednici potvrdio Izvršni odbor srpske kuće fudbala.

Stanislav Karasi/Foto: Dragan Kadić

Čuveni napadač Crvene zvezde ostao je aktivan i posle bogate karijere, u kopačkama i na terenu. Prisutan redovno na skoro svim događajima, spreman da pojave i događaje definiše bez celofaniranja, Karasi je zaslužio pozivnicu za angažovanje u odbor, poslednjih godina revidiranog obima angažovanja i odgovornosti.

Na čelu Stručnog odbora FSS nalazi se Nenad Bjeković. Članovi su Zoran Filipović, Mihailo Ivanović i Zoran Stojadinović.

Nastavi sa čitanjem

U trendu