Prati nas na društvenim mrežama

Fudbal

Tumbaković: Dosta negativnih stvari, čudo postoji

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Selektor Fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković nije bio u potpunosti zadovoljan izdanjem svoje ekipe nakon pobede nad Litvanijom u kvalfikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Srbija je sa 2:0 savladala Litvaniju u Viljnusu golovima Aleksandra Mitrovića, ali su puleni Ljubiše Tumbakovića dozvolili da domaći smanje rezultat i bar malo unesu neizvesnost u susret.

Iako je Srbija propustila nekoliko izglednih prilika, Tumbaković nije zadovoljan onim što je video na terenu.

– Ima mnogo više stvari o kojima ću morati ozbiljno da razmišljam. Negativnih stvari. I da je bilo 3:0, bilo je propusta koje ozbiljna ekipa ne sme sebi da dopusti. Ovo je reprezentacija i kod 2:0 koga god da zamenim, novi igrač mora da odgovori na zadatke – kazao je Tumbaković, a preneo ,,Mozzartsport“.

Pobedom Srbije i porazom Portugalaca u Kijevu, naša selekcija i dalje gaji nadu o drugoj poziciji u grupi.

– Još smo daleko od tog boda, čudo može da se desi jedino pod uslovom da mi sve pobedimo do kraja. Bilo je za očekivati da se tako završi meč u Kijevu, jer je Ukrajina ozbiljna i odlična reprezentacija, dok se Portugaliji dešavaju ovakvi rezultati kad naiđe na sebi ravnog… Bilo je za očekivati da će biti tesno – istakao je Tumbaković.

Njegov tim je ponovo meč okončao sa primljenim golom, te podatak da su ,,Orlovi“ na svakoj utakmici u ovim kvalifikacijama primili makar jedan pogodak, nije za pohvalu.

– Imamo Maksimovića, Nastasića koji nisu bili tu, u pitanju su povrede. Moraćemo da budemo snažniji, kvalitetniji, nije dobro da primamo golove od ekipa koje su objektivno slabije od nas – rekao je Tumbaković.

Baraž za Evropsko prvenstvo je ono što je najbliže realnosti, a selektor je istakao da do sada nije sve isprobavao sa ekipom, te da će u narednom reprezentativnom prozoru pokušati da sklopi ,,kockice“.

– Nisam ni sada sve isprobavao, neke stvari su bile sticaj okolnosti, grupa igrača nije mogla da odgovori zahtevima zbog povreda. Pokušaćemo u novembru da sastavimo grupu fudbalera koja bi igrala baraž, ali to ne zavisi samo od moje procene, jer ima i objektivnih razloga – objasnio je selektor Tumbaković.