Prati nas na društvenim mrežama

Fudbal

Tumbaković: To je dobro izgledalo u prvom poluvremenu

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Srbija je poražena od Portugalije u Beogradu u okviru kvalifikacija za EURO 2020 i prema sadašnjoj situaciji moraće kroz baraž da potraži put do Evropskog prvenstva.

Selektor Ljubiša Tumbaković bio je zadovoljan igrom svojih izabranika u prvom poluvremenu. Ipak, gol Karvalja promenio je situaciju na terenu.

– Pokušali smo da odigramo na neki naš kvaltet koji je ovog momenta realan, a istog momenta da igramo sa reprezentacijom koja ima sedmoricu, osmoricu vanserijskih igrača. I onda je teško bilo sve zatvoriti, a u isto vreme napraviti nešto prema napred. Onda smo se odlučili za jedan deo taktike koji je od prilike nama davao neku šansu. To je dobro izgledalo u prvom poluvremenu, bez obzira što je delimično utisak, kada gledaš sa strane, na strani Portugalije. Oni imaju posed, imaju dominaciju, imaju igrače koji mogu u svakom momentu da naprave neki višak. Ipak su to zatvorili. Onda smo na kvalitet, na koji smo želeli to probijali, po jednom boku, po drugom boku. Nedostajalo nam je tu malo mirnoće, da završni pas bude kvalitetniji kako bi eventualno i mi poveli. Ali, to je bio taj period kada nije bilo šansi. Onda primimo taj gol koji nas je praktično malo vratio korak unazad. Onda nešto juriš, igraš kod kuće, a moraš protiv fantastične ekipe da juriš rezultat i to nije lako, rekao je Tumbaković, a preneo Telegraf.

Srbiju u utorak od 20.45 časova gostuje Luksemburgu i neophodno je da se ekipa podigne.

– Izanaliziraćemo utakmicu i izvućićemo ono što je dobro. Nadam se da je bilo nekih lepih stvari za ovako tvrde i teške utakmice. Otom-potom. Da prenoći pa ćemo da razmišljamo i o Luksemburgu, dodao je Tumbaković.