Prati nas na društvenim mrežama

Fudbal

UEFA DONELA VELIKU ODLUKU PRED MEČ SRBIJA – ŠKOTSKA: U četvrtak gledamo VAR na Marakani!

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Foto: EPA/Ali Haider/EPA/Andrej Cukić

Nekadašnji internacionalni sudija kaže da će ime glavnog sudije biti objavljeno tek u utorak, ali da će on sigurno biti iz elitne grupe UEFA arbitara


Utakmica baraža za plasman na Evropsko prvenstvo Srbija – Škotska, koja je na programu u četvrtak 12. novembra na Marakani (20.45 časova), od velikog je značaja za UEFA, toliko da je odlučila da na meču bude korišćena VAR tehnologija.

Ovu informaciju je za TV Arena Sport sudijski ekspert Zdravko Jokić. Iako se VAR ne koristi u Ligi nacija, značaj utakmice baraža automatski nameće njegovu upotrebu.

– Danas je stiglo obaveštenje, zbog značaja utakmice u četvrtak će biti upotrebljen VAR-a na utakmici Srbija – Škotska. Na Marakani nema uslova za sistem, ne postoji ni posebna soba, pa će, kako sam obavešten, sve biti realizovano iz reportažnih kola. Pošto su klupe na zapadu, ekran za sudiju će biti na istoku – otkrio je Jokić.

Nekadašnji internacionalni sudija kaže da će ime glavnog sudije biti objavljeno tek u utorak, ali da će on sigurno biti iz elitne grupe UEFA arbitara.

– Ništa se ne prepušta slučaju, a ja se nadam da će VAR biti u našu korist – kroz smeh je zaključio Jokić.

Podsetimo, VAR je do sada u Srbiji korišćen samo na mečevima grupne faze Lige šampiona koje je Crvena zvezda igrala prošle godine.


Loše vesti za Vlahovića i Milenkovića pred duel Srbije i Škotske!


OGLASILI SE IZ PARTIZANA: Stojković nije imao korona virus kada je branio derbi


Izvor: Espreso