Prati nas na društvenim mrežama

Fudbal

UEFA NEMILOSRDNA: Engleska kažnjena zbog nedostatka reda i discipline tokom finala Evropskog prvenstva

Objavljeno

-

Foto: Profimedia

Policija je zbog nereda tada uhapsila 51 osobu


Fudbalska reprezentacija Engleske kažnjena je jednom utakmicom bez publike zbog nereda navijača na londonskom stadionu Vembli tokom finala Evropskog prvenstva.

Evropska fudbalska unija (UEFA) izrekla je kaznu i na drugu utakmicu, suspendovano na dve godine, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

UEFA je navela da je Engleska kažnjena zbog nedostatka reda i discipline unutar i oko stadiona Vembli na finalnoj utakmici Evropskog prvenstva protiv Italije 11. jula. Fudbalski savez Engleske zbog toga će platiti 100.000 evra.

Engleski navijači koji nisu imali ulaznice tukli su se sa redarima i policijom, a neki od njih uspeli su da uđu na stadion.

– Iako smo razočarani presudom, priznajemo ishod. Osuđujemo užasno ponašanje pojedinaca koji su izazvali sramotne scene na stadionu Vembli i oko njega na finalu Evropskog prvenstva i duboko žalimo što su neki od njih uspeli da uđu na stadion – navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Engleske i dodaje:

– Odlučni smo da se to više nikada ne ponovi, naručili smo nezavisnu reviziju o okolnostima. Nastavljamo da radimo sa relevantnim vlastima i podržavamo napore da se preduzmu mere protiv odgovornih.

Policija je zbog nereda tada uhapsila 51 osobu, od kojih 26 koji su ušli na Vembli.

Izvor: Espreso

Advertisement

———-

———-
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Domaći fudbal

VELIKA ČAST ZA SRPSKI FUDBAL: FSS među kandidatima za dobijanje UEFINOG Oskara!

Objavljeno

-

Foto: Pixabay

Za svaku od osam nagrada novinovane su po tri članice UEFA, a glavni konkurenti naše zemlje su Holandija i Poljska


U čast strateških aktivnosti koje su doprinele razvoju fudbala, u petak 3. decembra biće održana UEFA GROW ceremonija dodela nagrada za projekte van terena iz cele Evrope!

Svoje mesto na ceremoniji zauzeće i Fudbalski savez Srbije koji prvi put u istoriji učestvuje u biranju za nagradu koju UEFA smatra Oskarom za razvoj fudbala i samim tim je najprestižnija kada se radi o nagradama van terena.

UEFA je primila rekordnih 150 prijava od strane 43 asocijacije (ukopno ih ima 55) koje će se takmičiti za dobijanje nagrada u osam kategorija. To samo znači da je ovo znak odličnog rada i strateškog napretka širom Evrope, takođe i u Srbiji gde je FSS učešće uzeo sa kampanjom „Fudbal je za devojčice.“

Ukoliko Srbija osvoji nagradu, a u užem je izboru za nju, to bi značilo da bi se FSS pozicionirao na mapu uspešnih saveza i istovremeno bi se otvorila vrata za nove projekte UEFA. Važno je napomenuti i to da se ova „akcija“ ne odnosi samo na ženski fudbal, već je u pitanju jedna od najboljih fudbalskih kampanja.

Za svaku od osam nagrada novinovane su po tri članice UEFA, a glavni konkurenti naše zemlje su Holandija i Poljska. Ovim putem trebalo bi ohvaliti i marketing i PR tim FSS koji su od jedne krajnje neinteresantne teme za javnost napravili veliki uspeh za samo tri meseca. Postavlja se pitanje šta bi uradili sa mnogo više vremena i sa temama koje su i te kako zanimljive pomenutoj javnosti?!

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

U trendu