Prati nas na društvenim mrežama

Fudbal

UEFA SASEKLA SRPSKE ARBITRE: ‘Razrešeni’ Grujić, Simović, Đorđić i Lukić!

Objavljeno

-

Foto: sportski portal

Samo najbolje rangirani domaći arbitar Srđan Jovanović, sa statusom člana prve grupe, biće akter vrhunskih kontinentalnih događaja


UEFA smatra da su srpske fudbalske sudije daleko od potrebnog kvaliteta za vođenje važnih evropskih utakmica velikih takmičenja.

Takva tvrdnja upravo je dobila potvrdu.

Samo najbolje rangirani domaći arbitar Srđan Jovanović, sa statusom člana prve grupe, biće akter vrhunskih kontinentalnih događaja i u 2020. i 2021. Prošle godine je sudio finale Evropskog prvenstva za mlade, a na jesen će ponovo deliti pravdu u Ligi šampiona i Ligi Evrope.

Jovanović je tu nažalost usamljen, a ono što je posebno porazno je da nemamo nijednog arbitra u drugoj, srednjoj grupi po kvalitetu.

Ostale domaće sudije, Danilo Grujić, Novak Simović, Miloš Đorđić i Lazar Lukić, nalaze se u poslednjoj, trećoj, UEFA grupi. To znači da mogu da sude samo u kvalifikacijama za evropska takmičenja, ne i u grupnoj fazi.


HRVATI U PAKLU, IZBACUJU IH IZ EVROPE: Komšijama preti sudbina tzv. Kosova!


Izvor: Espreso

Advertisement
———-
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fudbal

Još jedna reprezentacija ostala bez selektora

Objavljeno

-

Objavio

Kako pojedine reprezentacije završavaju učešće na Svetskom prvenstvu u Kataru, tako i selektori napuštaju svoje pozicije.

Posle odlaska Tate Martina sa mesta selektora Meksika, i Belgija je ostala bez selektora.

Naime, posle 0:0 sa Hrvatskom i ispadanje iz grupe, Roberto Martinez napušta mesto na kojem je bio od 2016. godine. Vodio je ekipu na 79 utakmica i ostvario 56 pobeda. Najveći uspeh mu je polufinale Svetskog prvenatva 2018. u Rusiji kada su bolji bili Francuzi.

Sve u svemu, može se reći da nije uspeo da napravi ozbiljniji rezultat sa verovatno najboljom generacijom igrača koje je Belgija imala u istoriji.

Nastavi sa čitanjem

U trendu