Prati nas na društvenim mrežama

Domaći fudbal

Velika tuga: Preminuo Ilija Petković

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Foto: Profimedia

Velika tragedija potresla je srpski sport – preminuo je Ilija Petković (74)

Legendarni fudbaler, kasnije trener i bivši selektor, bio je pozitivan i na koronavirus. To je otkriveno nakon što je u bolnicu primljen zbog obilnog krvarenja.

Naime, Petkoviću je pukao čir na dvanaestopalačnom crevu, a kako se to dogodilo dok je bio sam kod kuće, izgubio je veliku količinu krvi.

Posle prve reakcije lekara bio je u stabilnijem stanju, ali kritično, uz pozitivan test na koronu. I najmanje komplkacije do kojih eventualno može da dođe bile su vrlo rizične i Petković nas je napustio u 75. godini. Navodi portal Nova.rs

Ostaće upamćen kao legendarni našeg fudbala, posebno OFK Beograda, ali i trener mnogobrojnih klubova. Petković je rođen 22. septembra 1945. u Kninu, da bi kao svršeni srednjoškolac došao u Beograd na studije prava.

Ostaće upamćen kao legendarni našeg fudbala, posebno OFK Beograda, ali i trener mnogobrojnih klubova.

Petković je rođen 22. septembra 1945. u Kninu, da bi kao svršeni srednjoškolac došao u Beograd na studije prava.

Već 1968. debitovao je za reprezentaciju Jugoslavije protiv Francusje u Marseju, a za “romantičare” je igrao devet godina, sve do 1973. kada je preselio u francusku Troju.

Tamo je proveo tri sezone i vratio se na Karaburmu, gde je igrao do 1983. kada je odlučio da okači “kopačke o klin”.

Trenersku karijeru započeo je u svom OFK Beogradu 1990. godine. Sedeo je još i na klupi Serveta, japanske Fukuoke, Arisa, Šangaj Penhua i Sečuan Gvančenga.

Reprezentaciju Srbije i Crne Gore preuzeo je 2003. godine i plasirao se na Mundijal u Nemačkoj 2006. Ostaće i upamćeno da je naša reprezentacija u kvalifikacijama primila jedan gol. Poslednji posao koji je vršio bio je predsednik Stručne komisije Fudbalskog saveza Srbije.Izvor: Nova