Prati nas na društvenim mrežama

Domaći fudbal

Zbog ovoga se drma Stanojeva stolica – potez Sava Miloševića je jedini spas za njega!

Sportski Portal

Objavljeno

-

Foto: FK Partizan

Upravo je Umar Sadik jedini špic Partizana koji je posle tog 12. septembra uspeo da pronađe put do mreže protivnika i to u prvenstvenom meču protiv Bačke 28. septembra na domaćem terenu


Partizan je poslednji put u svim takmičenjima postigao više od dva gola 12. septembra kada se mreža Rada u Humskoj tresla tri puta (3:0) i praktično od tada traje agonija crno-belih kada je u pitanju realizacija, pišu Novosti.

Reklo bi se ništa čudno, ako se ima u vidu da je najdeficitarnija pozicija u timu, koja je postala još bolnija tačka odlaskom Umara Sadika u Almeriju u finišu prelaznog roka.

Upravo je visoki Nigerijac jedini špic Partizana koji je posle tog 12. septembra uspeo da pronađe put do mreže protivnika i to u prvenstvenom meču protiv Bačke 28. septembra na domaćem terenu. Od 11 poslednjih golova “valjka”, dakle samo jedan je stigao iz najofanzivnijeg dela tima, a kako sada stvari stoje, navijači Partizana će se načekati dok na delu vide neku drugu autentičnu “haubicu”.

Povreda zadnje lože potpuno nespremnog Francuza Žana Kristofa Baebeka, koju je dobio na poslednjem treningu pre same utakmice sa Mačvom, evidentno iziskuje poštedu do kraja jeseni, što Aleksandru Stanojeviću ne ostavlja nikakav prostor za manevar, s obzirom na to da u igračkom kadru sada ima samo jednog klasičnog napadača – mlađanog Nikolu Džonija Štulića.

Alternativna rešenja mogu u velikoj meri da reše nastali problem, s obzirom na to da ulogu “lažnog špica” mogu da odigraju Takuma Asano, Filip Holender, Lazar Marković, pa čak i neki drugi fudbaleri, koji na toj poziciji još uvek nisu isprobavani.

Utisak je da su se posle sličnih muka tokom prethodne jeseni, kada je u zgusnutom rasporedu na domaćoj i evropskoj sceni Umar Sadik kompletan teret nosio na svojim leđima, crno-beli olako lišili usluga Nigerijca, i to za ne dovoljan novac, ako pitate crno-belu javnost.

Upravo je Takuma Asano jedini pravi spas za Aleksandra Stanojevića, jer je on nešto najsličnije špicu što trenutno ima, a njega je, posle mnogo mukotrpnih i dugih pregovora, te popodneva i popodneva provedenih na Zemunelu doveo bivši trener Savo Milošević. Tako da, spas za novog trenera crno-belih mogao bi da bude potez bivšeg šefa stručnog štaba.

Da li će uvek stroga javnost imati sluha za Stanojevićeve postupke na transfer pijaci – ostaje nam da vidimo u narednim nedeljama i mesecima! Trenutno, ruku na srce, stolica već počinje da mu se drma!


MITROGOL IZDOMINIRAO PROTIV BANETA IVANOVIĆA: Dva majstorska poteza reprezentativca Srbije za 1. trijumf Fulama!


Izvor: Espreso