Prati nas na društvenim mrežama

Domaći fudbal

ZVEZDA I PARTIZAN SU NAJVEĆE ZLO: Vojvodinu će pustiti da bude šampion samo ako budu hteli da se otcepe!

Sportski Portal

Objavljeno

-

Foto: Printscreen/Twitter/@prvorodjeni

Bivši reprezentativac je govorio o tome da država je previše popustljiva prema “večitima” i da im daje veće pare nego drugim klubovima


Nekadašnji srpski fudbaler Rade Bogdanović poznat je po svom britkom jeziku i žestokim kritikama na račun srpskog fudbala uopšteno.

Bivši igrač Atletiko Madrida je nedavno gostovao na “Balkan info” televiziji i tom prilikom ne samo da je kritikovao reprezentativce Srbije, već se osvrnuo i na situaciju u Superligi.

On je bez dlake na jeziku opleo i po Crvenoj zvezdi i po Partizanu, pre svega zbog ratova saopštenjima iz godine u godinu, a poslednji medijski rat je prilično i zgrozio javnost.

– A ja sam davno u jednom intervjuu rekao da su najveće zlo srpskog sporta Crvena zvezda i Partizan. Zato što je država prema njima dosta popustljiva u svemu. Finansira ih jako puno na uštrb ovih nesrećnika iz unutrašnjosti koji, hteli ili ne hteli, ne bi smeli na sportskom planu da pobede Zvezdu i Partizan. Kao što kažem da jedan igrač nije ceo tim, tako ni sportska Srbija nisu samo Zvezda i Partizan. Oni su sve uzeli ostalim sportskim klubovima u Srbiji. Čak su im zakočili tu privatizaciju koju svi čekamo kao ozeblo sunce.

– Zvezda i Partizan su odlična mesta za one koji treba dobro da se udome. Uđe, uhvati se pozicije i ne pušta je dok mu dete ne stasa, ili neko iz familije, da bi ga ugurao. Mene da neko pita šta predlažem, ja bih rekao da se zvanično u budžet Srbije ubace stavke koliko novca da se da Zvezdi i Partizanu. Da tačno znamo, da ne nagađamo koliko je ko kome dao. A ove ostale klubove privatizujte.

Na kraju se osvrnuo i zašto se “ne dozvoljava” drugim srpskim klubovima da budu šampioni.

– Evo primera… Da li ste nekada nešto ružno čuli za FK Čukarički? Nismo, a zašto? Zato što imaju vlasnika koji je ujedno i finansijer, koji ima klub iz ljubavi i koji hoće da pomogne samoupravu i opštinu nekim svojim radom. Plaća poreze, državi ništa ne duguje. Vidiš kako je normalan. Ali on ne može nikada biti prvi. Ne sme! Gde da bude prvi pored Zvezde i Partizana? To bi samo možda mogla Vojvodina ako bi se, ne daj Bože, hteli da otcepe. Pa da im damo da budu šampioni, kao što su bili 1989. godine – rekao je Bogdanović.

Izvor: Espreso