Prati nas na društvenim mrežama

Domaći fudbal

ZVEZDI I PARTIZANU SE ODUZIMAJU BODOVI: FSS poslao upozorenje Večitima nakon njihovog rata saopštenjima!

Stojan Maleš

Objavljeno

-


Kako prenosi list „Danas“ Disciplinska komisija će još ovaj put Zvezdu i Partizan kazniti novčano i uputiti im poslednje upozorenje da nakon toga slede mnogo drastičnije kazne


Fudbalski savez Srbije odlučio je da zaustavi rat saopštenjima Crvene zvezde i Partizana koji traje praktično od prvog kola nove sezone Linglong Superlige Srbije.

Najnoviji obračun dogodio se posle utakmice Zlatibor – Partizan, nakon čega je direktor Superlige, Aleksandar Pivić, prijavio večite Disciplinskoj komisiji FS Srbije.

Kako prenosi list „Danas“ Disciplinska komisija će još ovaj put Zvezdu i Partizan kazniti novčano i uputiti im poslednje upozorenje da nakon toga slede mnogo drastičnije kazne.

– Disciplinska komisija FSS odlučuje o prijavama Zajednice Superlige i Prve lige Srbije, odnosno da li će ih prihvatiti i kakve će biti kazne. Ne mogu, niti smem da utičem na njih tako što bih javno rekao kakva bi kazna bila adekvatna. Zbog toga nije na meni da komentarišem u javnosti svoja razmišljanja da se ne bi protumačilo kao vid pritiska na Discplinsku komisiju, rekao je za Pivić.

Direktor Superlige apelovao je još jednom na večite rivale da pomognu u poboljšanju takmičenja, odnosno da malo više pažnje obrate na opšti interes srpskog fudbala, a ne samo svoj lični.

– Ja sam i posle prvog kola izašao u javnost i zamolio da se smire strasti. Prvo kolo je tek bilo odigrano, a odmah je krenula lavina. Mi u Zajednici godinama radimo da podignemo takmičenje na viši nivo i stvarno se svi trudimo, ali sve što pozitivno učinimo kao da se posle jedne utakmice sruši sa dva saopštenja sa obe strane, zaključio je Pivić.

Disciplinski pravilnik FSS predviđa za komentarisanje suđenja samo novčano kažnjavanje, ali član 85 dozvoljava čak i oduzimanje bodova ukoliko klubovi nastave da šire laži o tome da su sudije instruirane da sude u nečiju korist ili da Savez namerno želi da jedan ili drugi klub osvoji titulu.

U ovom članu se navodi da klubovi mogu biti kažnjeni oduzimanjem bodova za „iznošenje kleveta ili širenje laži o bilo kom drugom klubu, o svom ili protivničkom igraču, fudbalskom radniku bilo kog kluba ili člana fudbalskog rukovodstva u bilo kom organu, sudiji ili treneru, kao i za nasilno ponašanje“.

Odluka o poslednjoj prijavi trebalo bi da bude doneta za nedelju dana, a nakon toga više neće biti upozorenja ni praštanja.


JOKIĆ SE OBRATIO HAUARDU: Ako je agresivan, ja napadam! Da li ste me razumeli?


Izvor: Espreso