Prati nas na društvenim mrežama

Košarka

Bogdanović o kvalifikacijama za OI i Mundobasketu 2019

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Srbija je domaćin kvalifikacionog košarkaškog turnira za Olimpiske igre.

Turnir će se održati od 23. do 28. juna 2020. godine, a Srbija će biti domaćin u Beogradu. Rivali „orlova“ u grupi A biće selecije Dominikanske Republike i Novog Zelanda u A grupi, dok B grupu čine Portoriko, Italija i Senegal. Samo pobednik turnira igraće na OI u Tokiju.

Košarkaš Sakramenta Bogdan Bogdanović je istakao koliko igračima znači što će se kvalifikacioni turnir igrati u Beogradu, kao i važnost plasmana na Olimpijske igre.

– Želimo da pobedimo na kvalifikacionom turniru na kom smo domaćini, izmamimo osmehe na lica našim navijačima i ispišemo nove stranice u istoriji srpske košarke. Takmičiti se na Olimpijskim igrama je jedinstvena prilika za svakog sportistu, jer taj takmičarski duh, na tom nivou, to je sjajno. Kvalifikacioni turnir je veoma važan za nas. Svako voli da igra kod kuće, da oseti publiku koja je naš šesti igrač i gura nas napred. Uzbuđen sam i jedva čekam da igram, da pružim najbolje partije što mogu i pomognem Srbiji da se kvalifikuje na Olimpijske igre. Svi znaju da je Beograd ogromni košarkaški grad i turnir će da bude fantastičan. Znamo kakvu će atmosferu napraviti navijači, biće dosta bučno i to će biti prednost za nas, sigurno, rekao je Bogdanović, a preneo RTS.

Najbolji strelac Mundobasketa 2019 osvrnuo se na šampionat u Kini. Podsetimo, Srbije je zauzela peto mesto.

– Odigrali smo jako dobro prvi deo turnira, ali smo podbacili u najvažnijim momentima, što nas je koštalo rane eliminacije. Naučićemo na našim greškama i sledeće leto ćemo se vratiti motivisaniji da to ispravimo i pokažemo naš pun potencijal, dodao je srpski as.