Prati nas na društvenim mrežama

Evrokup

ČETVRTFINALE EVROKUPA NA VIDIKU! Partizan razbio, ma POČISTIO Trento u Italiji!

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Košarkaši Partizana ostvarili su i drugu poebedu u drugoj fazi Evrokupa, u Trentu rezultatom 83:58, pa sa prve pozicije čekaju naredno gostovanje Darušafaki.

Nošen podrškom navijača koji su stigli iz Ciriha, ostalih gradova Evrope, Republike Srpske i Beograda, košarkaši Partizana efikasno su otvorili utakmicu bez promašaja iz šest pokušaja za dva i jednim za tri te 18-8 u u šestom minutu kada je Trinkijeri hokejaški izmenio četiri startera, a ubrzo uveo i destog igrača, da bi Pejdz sa dve nove trojke uz 4/8 tima, i 6/8 za dvaokončao prvu četvrtinu sa 12-24 i odličnom odbranom.

U drugom periodu domaćin se konsolidovao, pojačao odbranu, ne dolzvolivši Partizanu da se odvoji više od +14 u igri koš za koš i dosta promašaja sa linije penala, da bi u poslednja tri minuta pred odlazak na odmor Birčevič pokrenuo nalet koji je odveo Partizan i na +21, uz po 11 poena Pejdza i Zagorca posle 8/14 za tr i 10/13 za dva i zanimljivo najnepreciznije sa penala 3/6.

Posle 47-28 na poluvremenu, Partizan je u trećem periodu išao i na plus 23, Trinkijeri rotirao, dao šansu Trifunoviću, u poslednjem kvartalu na plus 26 i novajliji Mekaduu, u odusutvu bolesnog Redinga i rutinskom odrađivanju posla.