Prati nas na društvenim mrežama

Košarka

DOMINACIJA Preciznost i asistencije kao zaštitni znak: Srbija čeka Filipine

Sportski Portal

Objavljeno

-

Košarkaši Srbije igraju drugi meč na Svetskom prvenstvu, protiv reprezentacije Filipina ovog ponedeljka od 13.30.

„Plavi“ su sjajno otvorili Mundobasket, sa čak plus 46 protiv Angole i sada je na redu drugi izazov.

Bez preterivanja, očekuje se novi ubedljiv trijumf „orlova“. Italija je srušila Filipine na premijeri, a u drugom kolu bila ubedljiva protiv Angole 92:61.

Sada je red da košarkaši Srbije stignu do 2-0 i da derbi sa „azurima“ (sreda, 13.30) odluči ko će sa prvog mesta D grupe u drugu fazu.

Koliko su evropski vicešampioni efektno i lepršavo odigrali na premijeri svedoče i čak 32 asistencije!

To je bilo i najviše u režiji jedne ekipe u prvom kolu. Jedna više od Španije, a dve i četiri više od Italije odnosno Litvanije.

Košarkaši Srbije sjajno su i šutirali iz igre pogodivši 36 od 55 pokušaja za fantastičnih 65,5 odsto. I u ovom parametru bili su na vrhu, ispred Španje sa 58,7 odsto, te Australije i Italije sa po 58,2%.

Imali su „plavi“ i najveći indeks korisnosti od ukupno 142 poena, opet ispred Italije, Španije i Litvanije, tim redosledom u ovoj statističkoj koloni.

Kada je reč o pojedincima, Bogdan Bogdanović je sa 24 poena bio šesti poenter posle prvog kola SP. Na listi strelaca je vodio Duverioglu iz Jordana sa 34, slede Ahmed Al Dvairi i David Uertas sa po 32, odnosno Gune Re iz Koreje sa 31, Evan Furnije sa 26 i Johanes Fojtman sa 25.

Najbolji asistenti bili su Stefan Jović, Riki Rubio i Džo Ingls sa po devet uspešnih dodavanja.