Prati nas na društvenim mrežama

Košarka

EKSPRESNA REAKCIJA DRŽAVE Jelena Bruks sa porodicom MOŽE u Srbiju, desio se BIZARAN NESPORAZUM

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Foto: Mladen Šurjanac/RAS

Država će pomoći košarkašici Jeleni Bruks, kapitenu ženske košarkaške reprezentacije Srbije, da sa se sinom Mateom i suprugom Dejvidom što pre vrati u Srbiju iz Mađarske, kaže za Blic ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Šef diplomatije kaže da nije znao da je naša košarkašica u ovakvom problemu, ali da će sa nadležnim institucijama učiniti sve da bude rešen.

– Nisam bio upoznat sa tom situacijom. Uradićemo šta je u našoj moći da dođe u Srbiju – kaže Dačić za Blic.

Pri Vladi postoji komisija koja odobrava ulazak stranaca, a Dačić kaže da će sutra ujutru pokrenuti proceduru.

– Ona može i svojim kolima da uđe u Srbiju, samo da se sve procedure završe i da je organi Srbije najave nadležnima u Mađarskoj. Posle ulaska u Srbiju, sledi samoizolacija, ali verujem da će joj to biti najmanji problem – kaže Dačić.

Jelena Bruks je prekinutu sezonu završila u mađarskom Šopronu, a u istoimenom gradu ju je zatekla pandemija virusa COVID-19. Sa porodicom je odlučila da ostane u Mađarskoj i sada, kako je objavio Blic, moli i traži da joj se pomogne kako bi se vratila u Srbiju.

– Moja porodica i ja želimo da se vratimo kući! Kao što znate, moj suprug i moj sin su američki državljani i nije im dozvoljeno da uđu u Srbiju. Ne mogu da shvatim i niko ne može da me ubude da je to normalno pravilo. Oni su moja porodica, nisu ni prijatelji ni drugari koje želim da „uvučem” u Srbiju – napisala je Bruks.

Svi zajedno su već mesec i po dana van Srbije i samo žele da se vrate kući.

– Od 16. marta smo u Mađarskoj, u karantinu, ne izlazimo nigde. Ova država je u boljoj zdravstvenoj situacaji što se tiče broja zaraženih. To je još jedan razlog zašto smatram da ne postoji veliki problem da se članovima moje porodice odobri ulazak u državu! Sa dobrom namerom smo ostali ovde dok se situacija u Srbiji ne smiri, ali prošlo je već skoro dva meseca i, kao što se piše, situacija se malo po malo smiruje, zato se nadam da će ovaj moj status da dođe gde treba.

Na kraju je dodala:

– Stvarno želimo da se vratimo kući i zamolila bih da se mom suprugu i mom sinu odobri ulazak u Srbiju. Ako treba i da se pregledamo, prekontrolišemo, da budemo u karantinu, šta god, samo da se vratimo kući.

Izvor: Blic.rs