Prati nas na društvenim mrežama

Evroliga

FIBA zove Partizan i “napada” Evroligu!

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Crno-beli su već dobili pozivnicu, objavio je “Sportando.

U utorak uveče je prvo odjeknula vest da su tri tima rešila da napuste Evroligu i presele se u takmičenja pod okriljem FIBA. To su litvanski Ritas, španski Bilbao i turska Darušafaka.

Nedugo potom, pojavila se informacija da su još tri kluba dobila poziv da se “presele” pod okrilje FIBA, a među njima je i Partizan!

Tu informaciju objavio je specijalizovani portal “Sportando”, tvrdeći da su srpski, crnogorski i slovenačko-hrvatski klub dobili pozivnice da pređu da se takmiče u FIBA Košarkaškoj ligi šampiona.

Sve je počelo kada je na društvenoj mreži Tviter informaciju nagovestio Vedran Modrić, skaut hrvatske košarkaške reprezentacije.

“U svakoj krizi ima pobednika i gubitnika i izgleda da će FIBA učiniti sve da pobedi. Takođe, tri tima iz regije Balkana su danas dobila pozivnicu od Lige šampiona”, naveo je Modrić.

Na ovu informaciju se potom nadovezao poznati novinar Emilijano Karšija, urednik “Sportanda”, koji tvrdi da su prema njegovim izvorima ta tri tima Partizan, Budućnost i Cedevita Olimpija.

Čini se da je FIBA krenula u pravu ofanzivu i da želi da nanese regionalni udarac kompaniji “Euroleague Basketball Assets”, koja vodi Evroligu i Evrokup, u kojem je Partizan ove sezone bio najuspešniji klub.

Crno-beli su nastupali u FIBA Ligi šampiona u premijernoj sezoni tog takmičenja, 2016/17 i stigli su do nokaut faze, u kojoj su stali u dramatičnom dvomeču protiv PAOK-a.

Sa druge strane, Evroliga se još nije oglasila oko raspleta u sezonama dva najjača takmičenja. Konačna odluka o nastavku ili kraju takmičarske godine trebalo bi da bude doneta u nedelju ili ponedeljak, posle dugog iščekivanja.

Autor: Mondo