Prati nas na društvenim mrežama

Košarka

GROM IZ VEDRA NEBA: Bogdan Bogdanović napušta Sakramento – raspada se srpska NBA kolonija?

Sportski Portal

Objavljeno

-

Izgleda da će ga partije na Mundobasketu preporučiti nekom boljem timu, u kom bi mogao da ima i veću minutažu, kao i slobodu u igri

Vest koja je upravo stigla iz SAD odjeknula je poput groma iz vedra neba.

Navodno, Bogdan Bogdanović će ove sezone biti na izlaznim vratima Sakramenta, a za sve su “krive” sjajne partije na minulom Mundobasketu.

Popularni Bogi je prošle sezone za 27 minuta na parketu ubacivao prosečno 14,1 poena, uz 3,5 skoka i 3,8 asistencija, ali način na koji je igrao u Kini jasno stavlja do znanja da on može daleko bolje od toga.

Kako prenosi portal “Sacramento Bee”, nerealno je očekivati da će Bogdan Bogdanović potpisati novi ugovor sa Kingsima, odnosno postaće “ograničeni slobodni agent”, prvenstveno jer će čekati bolju ponudu od one koju će mu ponuditi u glavnom gradu Kalifornije.

Ovaj medij piše i da bi Kingsi odmah ponudili Bogdanoviću maksimalno moguće produženje od četiri godine za platu od 12,85 miliona dolara po sezoni (ukupno 52 miliona dolara), ali novinari koji se razumeju u ovu materiju smatraju da je on svestan da posle dobrog leta sa Orlovima može da dobije više novca, posebno ako zahteve proprati partijama na terenu.

S obzirom da će biti “ograničeni slobodni agent”, Kingsi će imati i pravo da izjednače svaku ponudu koju Bogdanović dobije i tako pokušaju da ga ipak zadrže u Sakramentu.

Naravno, tu će se nešto pitati i Vlade Divac, GM Kingsa. Podsetimo u Kingsima su od Srba tu još Nemanja Bjelica, pomoćni trener Igor Kokoškov i pomoćnik generalnog menadžera Peđa Stojaković.