Prati nas na društvenim mrežama

Košarka

Igrao je na PET Eurobasketa, a sad nosi gajbice

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Foto: MN Press

Nažalost, ne poklope se sve kockice uvek u životu…


Samir Lerić (47) bio je prototip košarkaša za koga se kaže da “ostavlja sve na parketu” i zbog toga je bio miljenik navijača reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Dres “zmajeva” nosio je punih 12 godina, nastupao na čak pet Eurobasketa, međutim život ga po završetku igračke karijere nije toliko mazio, a posebno od početka finansijske krize usled pandemije korona virusa

“Oslobođenje” piše da se Semir Lerić sada bavi atipičnim zanimanjem za jednog bivšeg profesionalnog sportistu – skladišti i dostavlja proizvode u sklopu jedne sarajevske firme.
“Reč je o firmi iz oblasti prehrambene industrije, a mnoge iznenađuje što se Lerić odlučio za ovaj posao s obzirom na to da poseduje veliko košarkaško iskustvo kao igrača, ali i činjenicu da ima i diplomu profesora sporta, kao i diplomu višeg sportskog trenera”, navodi list iz Sarajeva.
Samir Lerić je igrao na poziciji centra i nastupao je za brojne klubove u toku karijere (Ankara, Pivovarna Laško, Polonija…), dok je karijeru završio 2012-13 u dresu Bosne.
Zbog fotografije koja se pojavila na društvenim mrežama, i na kojoj se Lerić vidi kako nosi gajbicu, mnogi komentarišu da bi Košarkaški savez Bosne i Hercegovine trebalo da se pozabavi njegovim slučajem, posebno ako se zna šta je sve dao za reprezentaciju.

U „balonu” će se održati prvi grend slem u 2021. i EVO ŠTA TO ZNAČI za Novaka Đokovića

Izvor: Mondo