Prati nas na društvenim mrežama

Košarka

NE MOŽEMO MI SA SRBIMA, NEMAMO TOLIKO PARA, NI IGRAČA! Rađa bez dlake na jeziku

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Foto: Filip Plavčić

Legendarni košarkaš ističe da u Hrvatskoj klubovi dovode prosečne strance jer nemaju mlade igrače


Legendarni Dino Rađa ponovo je govorio o razlici između srpske i hrvatske košarke, odnosno, uspehu naših reprezentacija i klubova i lošim rezultatima hrvatskog nacionalnog tima i klubova.

Od kada je uspostavljena ABA liga 2002. godine hrvatski klubovi su tek 2 puta uspeli da osvoje ovo takmičenje, dok su srpske ekipe čak 13 puta podizale ovaj trofej.

Kako i sada stvari deluju čini se da će ponovo velika borba da se vodi između Partizana, Zvezde i Budućnosti za titulu u ABA ligi, dok su Cibona, Zadar i novopridošli Split ponovo predodređeni za epizodne uloge u narednoj sezoni.

– Naši klubovi ne mogu da se bore protiv ostalih u ABA, pre svega sa srpskim, koji već godinama dominiraju. Mi nemamo toliko para da bismo nešto uradili, kao Zvezda i Partizan. Problem je i što nema dovoljno mladih igrača, pa se dovode prosečni stranci – rekao je Rađa za “Srpski Telegraf” uz poruku da će teško doći do promene u konstelaciji snaga.

Član NBA Kuće slavnih se potom osvrnuo i na reprezentacije koje beleže različite uspehe, odnosno neuspehe, jer Hrvati čekaju na medalju još od Eurobasketa 1995. u Atini.

– Mi dosta zavisimo od NBA igrača, a oni poslednjih godina nisu bili uspešni, iz različitih razloga. Međutim, taman kada smo krenuli nekom dobrom putanjom, počela je korona. Trebalo je da budemo i domaćini kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, ali se to sad sve pomera – rekao je Rađa.

Izvor: Espreso