Prati nas na društvenim mrežama

Košarka

NISAM MOGAO DA URADIM SKLEK! Jokić iskreno kako samo on ume o NBA počecima, ‘Sombor šaflu’…

SPORTSKI PORTAL

Objavljeno

-

Foto: Profimedia

Još uvek ne mislim da trčim brže, ali verujem da mogu da igram brže, promenila se i odbrana – pojasnio je “Džoker”


Nikola Jokić je u intervjuu za “ESPN” pričao o svojim počecima u NBA ligi, ali i o tome kako ga zvanje najboljeg igrača uopšte ne zanima.

Centar Denvera se prisetio perioda kada je stigao u najjaču ligu na svetu. Imao je tada višak kilograma i ne krije da je bio u lošoj formi.

– Kad sam počeo da igram u Beogradu, nisam mogao da uradim sklek. Kad sam isprva došao ovde, verovatno sam bio u najgoroj kondiciji u NBA-u – iskreno je rekao Jokić pa nastavio:

– Samo sam hteo da vidim mogu li da uradim nešto. Izgubio sam mnogo kilograma i osećam se daleko bolje. Da budem iskren, još uvek ne mislim da trčim brže, ali verujem da mogu da igram brže, promenila se i odbrana – pojasnio je najbolji košarkaš Nagetsa koji i odbranu igra veoma dobro iako mnogi smatraju da to nije njegov posao.

foto: Printscreen/Twitter/@espn

Novinarku je zanimalo i pojašnjenje Jokičevog sad već čuvenog “Sombor šafl” poteza.

– Iskrenuo sam levi zglob i samo sam šutirao uvis na treninzima i pošto je bilo bolno da skačem s obe noge, počeo sam samo sa desne i lopta je ulazila. Tad sam pomislio da bih to mogao da koristim – zaključio je Jokić.

Denver se trenutno nalazi na četvrtom mestu Zapadne konferencije sa učinkom 42-21.

FUDBALER INTERA POTPISUJE ZA ZVEZDU? Deki uspeo da ubedi Kolarova!

Izvor: Espreso