Prati nas na društvenim mrežama

Košarka

“NJEGOVO POSLEDNJE DELO BILO JE HEROJSKO” Najbolji prijatelj Brajanta otkrio šta je Kobi radio NEKOLIKO MINUTA pre smrti

Stojan Maleš

Objavljeno

-

U ponedeljak uveče je u prepunom Stejpls Centru u Los Anđelesu održana komemoracija za tragično preminule Kobija i Đijane Brajant. Njih dvoje su bili deo devetočlane posade helikoptera koji se 26. januara srušio u Kaliforniji. U jednom momentu je na binu izašao Rob Pelinka, dugogodišnji menadžer i prijatelj Kobija, tada je otkrio nove detalje.

Ovaj čovek je trenutno generalni menadžer Los Anđeles Lejkersa, a sa ogromnom tugom je govorio o kobnom danu nakon potresnog obraćanja Vanese Brajant i Majkla Džordana koji je plakao sve vreme.

– Svet zna Kobija kao košarkašku legendu, ali ja sam bio blagoslovljen zadnjih 20 godina što sam znao da je puno više od toga – započeo je govor Pelinka.

Objasnio šta je radio 26. januara i šta je od njega zatražio Kobi:

– Kobe je bio najbolji prijatelj, otac i suprug. Bio sam na jutarnjoj misi na dan kada je Kobi preminuo, moj mobilni telefon je bio duboko u džepu i osetio sam da je zavibrirao kada je stigao SMS. Prvo sam hteo da ignorišem jer sam bio u crkvi, ali sam dobio potrebu da pogledam poruku i video sam da je Kobijeva. Nije to bilo ništa čudno jer smo se zadnjih 20 godina čuli skoro svaki dan, jer to najbolji prijatelji rade – bio je uvod pre nego što je objasnio o čemu se tačno radilo:

– Video sam da me Kobi pitao znam li nekog menadžera u bejzbolu koji bi mogao pomoći kćeri njegovog prijatelja. Odgovorio sam mu da sam video jednog na nedavnoj utakmici Lejkersa. Kobi je rekao kako ćerka želi da zaradi školarinu i nabrajao komplimente o njenoj radnoj etici i volji za pobeđivanjem. Odgovorio sam mu da ću sprovesti njegov plan u delo. Nekoliko minuta kasnije, Kobijeva duša sa sedam ostalih otišla je u nebo. Devojka kojoj je hteo da pomogne je bila kći Džona Altobellija, trenera bejzbola koji je takođe bio u helikopteru sa svojom kćeri. Slao mi je poruku iz helikoptera, a njegovo poslednje djelo je bilo herojsko. Hteo je iskoristiti svoj uticaj kako bi oblikovao budućnost te mlade djevojke – pričao je Pelinka.