Prati nas na društvenim mrežama

Košarka

PARTIZAN JAKO UDARIO NA ČOVIĆA: Ucenjivao si pokojnog Odža, napao si Anđusa ispred televizije i to pred kamerama!

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Foto: Filip Plavčić

Kao što je u uvodu navedeno, pravi razlog za napade na skauta Partizana Novicu Čičića i KK Partizan, jeste činjenica da je Crvena zvezda navodno ucenjivala Majkla Odža


Košarkaški klubovi Partizan i Crvena zvezda ušli su u rat koji gotovo da ne prestaje od smrti nigerijskog centra Majkla Odža.

U međuvremenu se pojavilo novo saopštenje tima iz Humske, koje prenosimo u celosti:

“Nakon saopštenja u kojem je KK Partizan NIS predstavio stvarne namere porodične firme Nebojše Čovića, u javnosti poznatije kao spoj dva kluba KK Crvena zvezda i KK FMP (nekadašnji Radnički Basket), danas predstavljamo samo neke od brojnih dokaza tvrdnji koje je Partizan NIS izneo. Porodična firma duguje 60.000 evra Novici Čičiću, na ime naknade za poslove koje su sklopili u prošlosti. Navedeni dug je nedavno potvrđen i na sudu, a javnost neka prosudi imaju li besramni napadi na skauta Partizana, preko leđa pokojnog Majkla Odža, veze sa tim dugovanjem i da li na taj način neko pokušava da izvrši pritisak na Čičića kako bi odustao od naplate potraživanja. Interesantna činjenica je da se, iz sudskih podnesaka u postupku Novice Čičića i Crvene zvezde, vidi da porodičnu firmu zastupa niko drugi do Zoran Tošković, predsednik FMP-a (nekadašnji Radnički Basket), što predstavlja još jedan u nizu dokaza o sukoba interesa između Crvene zvezde i FMP-a (nekadašnji Radnički Basket).

Ovakve pljačke samo su nastavak nedela u režiji Nebojše Čovića, koja datiraju još od 2000. godine, kada je isti opljačkao naše sugrađane na Kosovu i Metohiji. Na spisku zlodela čelnog čoveka porodične firme nalazi se i pljačkaška privatizacija, zahvaljujući kojoj je postao vlasnik FMP-a, kao i krivična prijava za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića. Ni tu nije kraj. Nebojša Čović je fizički napao novinara Dejana Anđusa ispred TV Kopernikus u Bulevaru Arsenija Čarnojevića, na Novom Beogradu, o čemu svedoče i snimci sigurnosnih kamera, a što pojedini mediji, plašeći se odmazde, nisu smeli da objave. KK Partizan NIS pita nadležne organe – kada će ovi slučajevi biti procesuirani do kraja?”

Kao što je u uvodu navedeno, pravi razlog za napade na skauta Partizana Novicu Čičića i KK Partizan, jeste činjenica da je Crvena zvezda ucenjivala Majkla Odža. Kao dokaz ove tvrdnje, Partizan javnosti prezentuje prepisku pokojnog košarkaša sa njegovim prijateljem.

Prevod prepiske Odža sa prijateljem:

MO: Srećna Nova godina

Izvor: Srećna Nova godina! Da li si igrao?

MO: Ne

Izvor: Zašto?

MO: Ne znam

Izvor: Hm… ok

MO: Verujem da Čović ne želi da igram

Izvor: Da li si potpisao produženje ugovora?

MO: Ne.

Izvor: Onda nemoj.

MO: Pitao sam ga da mi pokaže šta predlaže za produžetak, odbio je. Rekao je da moram da se izjasnim da ću potpisati, pre nego mi bilo šta pokaže.

Izvor: O moj Bože.

MO: Kako da potpišem prazan papir? Kunem se Bogom, ne mogu to da izmislim. To mi je rekao!

Izvor: Upravo! Nemoj ništa takvo da potpisuješ. Se…a. Ne želim da ti kažem da sam ti ovo već rekao, ali mi nisi verovao.

MO: Nadam se da je srećan. Možeš to da kažeš i da rekao si mi to.

Izvor: Poznajem ga. To je uradio mom prijatelju. I zato što nisi želeo da potpišeš, zato nisi igrao.

MO: Poslednjih par utakmica.

MO: Nisam ništa loša uradio ovom timu. Nisam bio hapšen, bio sa lošim devojkama ili prostitutkama, tukao se, išao po klubovima, pio ili pušio, drogirao se… ništa! Ništa nisam uradio što bi dovelo klub na loš glas. Bio sam vrlo profesionalan, pomogao ekipi da osvoji trofeje prošle sezone a evo kako mi vraćaju.

Izvor: Znam, pričaćemo.

MO: Ok.

Izvor: Samo ostani miran i fokusiraj se na treninge.

Drugi razlog za napade je dugovanje od 60.000 evra koje porodična firma ima prema Čičiću za poslove sklopljene u prošlosti.

Kao jedan od dokaza, KK Partizan prezentuje podnesak sudu od strane advokata Zorana Toškovićau ime KK Crvena zvezda, a u vezi sa naplatom potraživanja od 60.000 evra nakon što je Novica Čičić na sudu dobio spor protiv porodične firme Nebojše Čovića.

Foto: KK Partizan