Prati nas na društvenim mrežama

Košarka

Promena u KSS: Oglasio se i Tomašević

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Dejan Tomašević napustio je funkciju generalnog sekretara Košarkaškog saveza Srbije. Njega je na toj poziciji nasledio Zlatko Bolić.

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje se tim povodom oglasio saopštenjem, koje prenosimo u celosti.

– Želim da izrazim zahvalnost ljudima sa kojima sam sarađivao proteklih devet godina. Imao sam izuzetne saradnike u kancelariji Košarkaškog saveza Srbije, ali i u klubovima i regionima širom Srbije. Sve što smo ostvarili u tom periodu uradili smo zajedničkim snagama, delujući kao tim.

Izlazim iz KSS kao potpuniji i bolji čovek. Bilo je to sjajno iskustvo za mene, a nadam se i da su svi koji su radili sa mnom naučili nešto kroz rad na brojnim projektima.

Košarkaški savez Srbije zauzima veliko i važno mesto u mom životu i profesionalnoj karijeri, i odlazak nije bio lak, ali osećam da je došao momenat da se oprobam u novim poslovnim izazovima, kao i da se posvetim porodici.

Doneo sam tu odluku zadovoljan svim onim što sam uradio kao generalni sekretar KSS-a.

Podsetio bih da smo imali samo tri sponzora i brojne probleme kada smo došli u Košarkaški savez Srbije 2011. Zatekli smo i dug od milion i po evra. Danas je savez finansijski i organizaciono stabilan, podržan od strane čak 19 kompanija sa višegodišnjim ugovorima, KSS ostvaruje pozitivne finansijske rezultate, a sve zarad unapređenja košarke u našoj zemlji.

Na sportskom planu KSS je takođe uspešan. Srbija već ima jednu ekipu koja se kvalifikovala za Olimpijske igre, uz još dve nacionalne selekcije koje imaju mogućnost da se nađu u Tokiju, i to preko kvalifikacionih turnira koje organizujemo.

Bila je čast i privilegija raditi u KSS, stoji u saopštenju Dejana Tomaševića.