Prati nas na društvenim mrežama

ABA Liga

REČI KOJE UNOSE STREPNJU Sa vrha ABA lige ODZVANJA poruka

Sportski Portal

Objavljeno

-

Foto: ABA liga

Presedavajući ABA lige Domagoj Čavlović poručio je da postoji šansa da se nastavi sezona, ali i dosta razloga da se to ne učini.

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović nedavno je poručio kako je nerealno na terenu završiti regionalno takmičenje, sada se na to nadovezala Čavlovićeva poruka da je rano da se donose takvi zaključci, ali i da nisu nerealni.

– Veoma teško je u ovom trenutku dati pravi odgovor. Naravno da bi svi košarkaši, kao i mi želeli da se sezona završi na parketu, to je bio stav svih klubova na poslednjem sastanku, ali isto tako postoje razlozi i da se ne odigra. Moramo da čekamo kako će da se razvija situacija oko korone. Činjenica je da se većina država u regionu polako oporavlja, i mere se relaksiraju, ali to ne mora ništa da znači, kazao je Čavlović.

Ako se bude igralo, presedavajući takmičenja smatra da je najbolje da se sve preostale utakmice odigraju u jednoj dvorani.

– To je izvesna opcija, ali kažem, moramo da vidimo kako se razvija situacija. Isto tako očekujemo kako će ovo pitanje rešiti Evroliga. Za sada niko ništa ne zna. Nije jednostavna doneti bilo kakvu odluku, pogotovo oko toga kako rešiti problem sa igračima iz inostranstva. Da li će i oni morati da idu u izolaciji ili ne, koliko će da budu u njoj. Kako ih testirati, mnoga pitanju su i dalje otvorena i nadam se da ćemo što pre doneti konkretnu odluku. Svi bi mi želeli da dobijemo šampiona na parketu, ali videćemo kako će na kraju sve to da ispadne, zaključio je Čavlović.

Autor: Blic sport