Prati nas na društvenim mrežama

Košarka

Saopštenje iz Zvezde: Zahvaljujemo se Partizanu, ali…

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Košarkaški klub Crvena zvezda objavio je saopštenje u kojem se zahvaljuje Partizanu na odluci da kontigent od 1000 karata pošalju na Mali Kalemegdan, odakle bi se ulaznice distribuirale za gostujuće navijače, ali da to nije dozvoljeno.

S obzirom na to da će se utakmica odigrati u ,,Štark areni“, otvorila se mogućnost da, za razliku od prethodnih mečeva, gostujući navijači prisustvuju derbiju između Partizana i Crvene zvezde. Samim tim, crno-beli su odlučili da izdvoje 1000 karata i pošalju ih na adresu svog najvećeg rivala. Ipak, prema propozicijama ABA lige, svim klubovima se zabranjuje da organizovano vode svoje navijače na gostovanja.

– KK Crvena zvezda mts zahvaljuje se KK Partizan NIS na ponudi da se preko našeg kluba odvija prodaja kontigenta od 1000 ulaznica koje su namenjene za navijače Crvene zvezde za nedeljnu utakmicu 7.kola ABA lige jtd.

Međutim, ovom prilikom ističemo da ne možemo da učestvujemo u prodaji, niti kupovini ovih karata, jer bi time prekršili osnovne i najvažnije propozicije ABA lige.

Naše sportske rivale podsećamo ovom prilikom da smo zajednički, i jednoglasno izglasali na Skupštini ABA lige tokom leta i član 3.10 propozicija u kome se jasno navodi „ da se svim klubovima ABA lige zabranjuje organizovano vođenje navijača na gostujuće utakmice“.

KK Crvena zvezda mts očekuje potpuno poštovanje propozicija koje smo zajednički izglasali na Skupštini ABA lige, a to znači da je neophodno da nam se obezbedi minimum 10 karata za menadžment kluba, kao i da utakmica protekne u sportskoj atmosferi, potpuno u skladu sa propozicijama ABA lige.

Kao klub koji nikada nije ni uveo praksu derbija bez gostujućih navijača, KK Crvena zvezda ne može da utiče na eventualnu odluku našeg rivala da li će kontigent od navedenih 1000 karata pustiti u slobodnu prodaju ili ne, za sektor koji je eventualno namenio navijačima Crvene zvezde, vodeći računa o potencijalnim bezbednosnim izazovima – stoji u saopštenju Košarkaškog kluba Crvena zvezda.

Meč između Partizana i Crvene zvezde na programu je u nedelju od 20 sati.