Prati nas na društvenim mrežama

Košarka

ŠPANCI PRAVE ANALIZU: Koliko košta kilogram Jokića ako Gober vredi 200.000.000 dolara?!

SPORTSKI PORTAL

Objavljeno

-

Foto: Profimedia

Videćemo, za sada Jokić ima ugovor po kome do u naredne dve godine dobija 65.000.000 dolara


Najbolji centar sveta Nikola Jokić iz dana u dan oduševljava svetsku javnost svojim vanserisjkom partijama. Glavni je kandidat za MVP priznanje, ali su krenuli pritisci sa strane i debate da li baš Srbin to zaslužuje, bez obzira što je bolji od najboljih!

U svom osvrtu na trenutna dešavanja u NBA ligi španska “Marka” objavila tekst pod naslovom “Koliko košta kilogram Jokića ako Gober vredi 200.000.000 dolara?”.

U tekstu se navodi da je Jokić prvi favorit da preuzme MVP titulu od Janisa Adetokumba, što ne čudi s obzirom na njegovu sezonu.

– Srbin uspeva da drži Denver u borbi za treće mesto za Zapadu, a još je poboljšao svoju igru otkako se povredio Džamal Marej. Srpski centar je još jednom bio glavni u pobedi svog tima. Ušao je u ligu 2015. godine i ima najbolju sezonu u karijeri sa 26,3 poena, 10,9 skokova i 8,7 asisstencija – navodi se u tekstu.

Zatim su Španci napravili poređenje. Mnogi su se i ranije pitalii kako to da igrači poput Rudija Gobera zarađuju ogroman novac.

-On je igrač u usponu i njegov ugovor će od 2023. godine da raste, pogotovo kada vidite da je Rudi Gober, još jedan sjajan NBA centar, produžio svoj ugovor i dobio 205.000.000 dolara. Ako Francuz zaslužuje ovoliko, šta će sačekati balkanca sledeći put kada potpisuje ugovor? Koliko takav igrač sada vredi na tržištu? – pitaju se Španci.

Videćemo, za sada Jokić ima ugovor po kome do u naredne dve godine dobija 65.000.000 dolara. A onda, nebo je granica.

Izvor: Espreso