Prati nas na društvenim mrežama

Košarka

Srbin u najboljoj partiji sezone doneo pobedu Sakramentu! (VIDEO)

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Bogi je bio igrač utakmice

Bogdan Bogdanović je bio jedan od najboljih igrača na Svetskom prvenstvu u košarci, u novu NBA sezonu je ušao nikad spremniji, sa nikad većim očekivanjima, ali prve utakmice su bile pravo razočaranje: šut ga jednostavno nije služio.

Ipak, svemu tome je izgleda došao kraj: Bogdan je ušao u svoj ritam, a i Sakramento, koji posle pobede nad Atlantom (121:129) ima tri pobede, polako pokazuje da ova sezona nikako nije “bačena”, kako su mnogi prerano pomislili.

Srbin je sinoć vodio svoje Kingse do bitne pobede: za 29 minuta šutirao je 6-9 iz igre, 5-6 trojke i 3-3 sa penala, za ukupno 20 poena, 4 skoka i 5 asistencija i +- indeks od čak +21 (najbolji na utakmici).

Nemanja Bjelica je počeo utakmicu i za 19 minuta šutirao 5-7 iz igre (3-4 trojke) i zabeležio 13 poena i 3 asistencije.

Badi Hild je bio najefikasniji kod Kingsa sa 22 poena, a dobri su bili i Dearon Foks sa 17, Harison Barns sa 16 i Trevor Ariza sa 14 poena.

U timu Atlante oporavljeni Tre Jang je ubacio 30 poena, uz 12 asistencija i 5 ukradenih lopti, a Džabari Parker je dodao 25 poena.

Bogdan je dve od svojih 5 trojki ubacio u ključnom periodu u 4. četvrtini, kad je Sakramento odbio pokušaj Atlante da se vrati u meč.

Houksi su se u jednom trenutku približili na 94:93, ali onda je usledila rafalna paljba Kingsa, koji su se ponovo odlepili sa čak 5 uzastopnih trojki (dve od tih pet je postigao Bogdan).

Evo partije Bogdana Bogdanovića:

I partije Nemanje Bjelice: