Prati nas na društvenim mrežama

Odbojka

ATANASIJEVIĆ SPREMAN ZA OI KVALIFIKACIJE: Godinu dana mislimo na Bari

Sportski Portal

Objavljeno

-

Prvi put odbojkašima Evropsko prvenstvo nije u prvom planu. “Orlovima” je ovog leta najvažniji kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju, koji će se od 9. do 11. avgusta odigrati u Bariju. Samo pobednik ide dalje, a rivali Srbima su Australija, Kamerun i domaćin Italija.

– Nama su te tri utakmice više od finala na olimpijskom turniru. O njima mislimo više od godinu dana, a želja da se plasiramo na Igre je još veća, ako se zna da nismo nastupili u Riju 2016. Zbog sistema kvalifikacija najteže je evropskim selekcijama, jer je konkurencija žestoka. Zato želimo da kartu za Tokio izvadimo već u Bariju. Dobro znamo koliko su opasne evropske kvalifikacije, koje će se odigrati u januaru. Imamo i negativno iskustvo iz 2016, kada nismo bili svi zdravi, zbog čega i nismo izvadili olimpijsku vizu – priča u jednom dahu Aleksandar Atanasijević.

Zbog toga je celo leto podređeno turniru u Bariju. U Ligi nacija se igralo sa kombinovanim timom, kako bi najiskusniji bili maksimalno spremni za avgustovski izazov. A u Bariju im je najljući rival Italija.

– Imamo veliku šansu. Italijani nisu nepobedivi. Prošle godine na SP na njihovom terenu savladali smo ih sa 3:0. Ali, biće ovo sasvim drugačija utakmica. Samo, “azuri” nas insipirišu, motivišu, jer većina nas igra u Italiji – podvlači Atanasijević.

Trofejni korektor naglašava da je rad sa profesorom Koprivicom na Palama bio pun pogodak.

– Imali smo 10, najvažnijih dana, da se maksimalno spremimo i za Bari, ali i za EP od 12. do 29. septembra u Sloveniji, Belgiji, Holandiji i Francuskoj. Bila nam je velika čast što smo radili sa profesorom Koprivicom i mislim da godinama nismo bili tako fizički spremni kao sada – ističe Atanasijević.

Odbojkaši se ovih dana pripremaju u Beogradu, gde će 24. i 25. jula odigrati prijateljske utakmice sa Bugarskom. Potom od 1. do 3. avgusta učestvuju na Vagnerovom turniru u Poljskoj.

– Meni je utakmica preko glave, godišnje samo u klupskoj sezoni odigram više od 60, ali ove će nam puno koristiti da nađemo filing i sa tehničarom. Moram još jednom da se zahvalim stučnom štabu što nam je dao 20, 25 dana da se odmorimo, oporavimo, što pokazuje da misli na zdravlje igrača – kaže Atanasijević.