Prati nas na društvenim mrežama

Atletika

DOMINACIJA: Ivana Španović je pobednica Dijamantske lige (FOTO)

Objavljeno

-

Foto: Profimedia

Ona je na polslednjem mitingu u sezoni zauzela prvo mesto sa skokom od 6,96 metara


Naša najbolja atletičarka, Ivana Španović pobednica je Dijamantske lige za ovu takmičarsku godinu.

Ona je na polslednjem mitingu u sezoni zauzela prvo mesto sa skokom od 6,96 metara, što joj je donelo osam bodova u ukupnom plasmanu.

Nemica Malaika Mihambo, njena najveća rivalka, potpuno je podbacila u Švajcarskoj, pa je Španović ubedljivo stigla do trijumfa u ovoj sezoni.

Ovo je bila 16. pobeda Ivane Španović na nekom mitingu Dijamantske lige. Pobeda je srpskoj atletičarki donela ček na 30 hiljada dolara i direktan plasman na Svetsko prvenstvo koje se 2022. godine održava u judžinu.

Podsećamo, Ivana Španović je tokom ove sezone pobeđivala na mitinzima u Lozani, Stokholmu, Firenci. Ivani je ovo treća titula Dijamantske lige, posle 2016. i 2017. godine.

Izvor: Espreso

Advertisement

———-
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Atletika

OGLASIO SE DRAGUTIN TOPIĆ POSLE VELIKOG USPEHA: Mrzim patetiku, ali… (FOTO)

Objavljeno

-

Dragutin Topić, Foto: Espreso

Legendarni atletičar nije mogao da sakrije emocije posle nove medalje njegove ćerke Angeline

Angelina Topić, ćerka proslavljenog atletičara Dragutina Topića, osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za takmičarke do 20 godina u disciplini skok uvis.

Ona je, uprkos tome što je pre toga bila otrovana, uspela da se domogne odličja, a samim tim i postolja, što dovoljno govori o pobedničkom duhu koji definitivno poseduje.

Angelina je imala identičan preskočen rezultat kao i vicešampionka, Holanđanka Vrit Verman, ali je ona visinu od 1,93 preskočila iz prvog pokušaja i to joj je donelo drugo mesto.

Mogla je Topićeva i do sjajnijeg odličja, ali je Estonka Karmen Brus u poslednjem pokušaju preskočila 1,95 metara i došla do zlata i titule prvaka sveta.

Ipak, kada se sve okolnosti uzmu u obzir, uspeh srpske atletičarke je veliki, a zadovoljstvo nije krio ni njen otac, koji je na svom Instagram profilu poslao sledeću poruku, uz fotografiju svoje ćerke:

– Mrzim patetiku i ono bronza zlatnog sjaja, ali ovaj put to stvarno i jeste tako. Posle jučerašnjih muka ovo je neverovatno. Jer si ti NEVEROVATNA!

Nastavi sa čitanjem

U trendu