Prati nas na društvenim mrežama

Atletika

ATLETSKI SKANDAL GODINE – ŠOKIRALI U TOKIJU, PA IM ODUZELI MEDALJU: Zbog zabranjenog leka Britanci ostali bez medalje!

Objavljeno

-

Foto: Profimedia

Otkriveno je da je koristio anabolik sa zabranjene liste, pa oduzete medalje i trojici „nevinih“.


Britanska štafeta na 4×100 metara ostaće bez srebrne medalje osvojene na Olimpijskim igrama u Tokiju, nakon što je jedan od trkača iz tog tima dobio pozitivan doping test. Sidžej Udža bio je pozitivan na lek Ostarin koji se nalazi na zabranjenoj listi anabolika, pa je doneta odluka da se Velikoj Britaniji poništi rezultat.

Sud za sportsku arbitražu doneo je ovakvu presudu i tako razočarao i trojicu atletičara koji su trčali u ovoj štafeti, a nisu koristili nedozvoljena sredstva.

Postupak protiv atletičara vodio se nekoliko meseci, on je nedavno bio privremeno suspendovan, a sada je ceo slučaj dobio epilog.

Sidžej Udža je istakao da on nikada ne bi svesno kršio pravio, kao i da je šokiran i očajan zbog svega što se desilo, ali deluje da je ova priča završena. Britanci su ostali bez medalje, što donosi promene u plasmanu na atletskom takmičenju u Tokiju.

Italijani ostaju osvajači zlatne medalje, Kanada sada dobija srebro, a Kinezi napreduju na treći stepenik pobedničkog postolja i osvajaju bronzane medalje pola godine nakon što su Olimpijske igre u Japanu završene.

Podsećamo, štafeta na 4×100 u Tokiju imala je neočekivani razvoj pošto amerikanci nisu uspeli da se plaisraju u finale, dok je Jamajka zauzela peto mesto u trci za medalje. Iza njih su završili samo Nemci, dok su štafete Japana i Gane diskvalifikovane.

Izvor: Espreso

Advertisement

———-
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Atletika

Od anemičnosti do cice čijem se telu svi dive! IVANI ŠPANOVIĆ DO DALJNJEG ZABRANJENA JEDNA STVAR!

Objavljeno

-

Ivana Španović, Foto: instagram/ ivanaspanovic

Ivana Španović Vueta zadvljuje svojom fenomenalnom formom. Na društvenoj mreži instagram, ume da objavi vežbe koje radi – pa da li se usuđujete da probate da je ispratite?


Ivana Španović obožava da radi vežbe za stomak pa otuda ne treba da čudi njena figura.

U prvoj vežbi Ivan jednom rukom drži bučicu (nešto veću) visoko iznad glave i savija se u stranu tako da drugom rukom skoro dodiruje stopala.

Ivana u videu pokazuje još jednu vežbu za stomak. Lezite na leđa, ruke iznad glave držeći se za stabilan komad nameštaja i podignite jednu ispruženu nogu. Za bolji efekat, trebalo bi da stavite traku za vežbanje oko butina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Vuleta (@ivanaspanovic)

Nije prva koja tvrdi da ishrana ima veze sa rezultatima.

– Ishrana ima direktan uticaj na rezultate. Vodim računa o tome šta unosim u telo. Ima ljudi koji vode računa o tome, pogotovo kada putujemo bez prestanka, onda moram da znam šta tačno uzimam. Imala sam problema sa bakterijama, ispravila sam ishranu, a onda sam imala problema sa ciklusom, bila sam anemična, nedostajalo je gvožđa… Prilično sam disciplinovana – rekla je jednom prilikom za medije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Vuleta (@ivanaspanovic)

Savetuje druge:

– Greška koju svi prave je da jedu voće za večeru. To ne bi trebalo da se radi. Ili doručak ili rana užina. Sezonsko voće i povrće, s tim ne možemo pogrešiti. Meso i riba. Svi volimo slatkiše, zabranjeno mi je do daljnjeg. Kad imam slobodan dan, ako mi težina dozvoljava, za užinu pojedem voćnu salatu – rekla je Španovićeva.

Izvor: Espreso/Sportski portal

Nastavi sa čitanjem

Sportski Portal na Fejsu

Advertisement

U trendu