Prati nas na društvenim mrežama

Borilačke veštine

BIVŠI UFC ŠAMPION RASKRINKAO NURMAGOMEDOVA: Izbegavao je protivnike, zna da nije dobar u džiu-džitsu!

Objavljeno

-

Foto: Profimedia

Samo grepling vam ne donosi UFC pojas, ali ovo je najbolji način samoodbrane pogotovo kada poredimo malog i velikog čoveka


Bivši UFC šampion Bi Džej Pen govorio na društvenim mrežama o Habibu Nurmagomedovu.

Bi Džej Pen je živa legenda MMA sporta i član je Kuće slavnih, a ovih dana se osvrnuo na ruskog borca Habiba Nurmagomedova.

Naime, Bi Džej Pen smatra da je Habib vešto izbegavao protivnike i da imao valjani razlog zbog kog nije odlazio u kategoriju iznad – velter.

– Otkako Habib priča da je najbolji borac lake kategorije svih vremena, ja pričam da sam drugi najbolji ikada. Mnogi su me pitali zbog čega Habib nije menjao kategorije i odlazio u velter kao što sam to ja činio mnogo puta, i ja znam odgovor. Moje skromno mišljenje je da je zbog toga što je Habib lošiji u džiu-džitsi i da je zbog toga nesiguran u sebe. Verujem da je razlog zbog kog nismo dobili borbu Habiba i Usmana upravo taj, jer je Kamaru snažniji i ja znam kako je to, radio sam to više puta u karijeru. Borio sam se u lakoj, velter, srednjoj, teškoj i bio sam u situaciji da preživljavam, ali i da pobeđujem. Crni pojas iz džiu-džitse mi je doneo mnogo toga, naučio me da kategorije ne znače mnogo i spremio me za sve ovo. Samo grepling vam ne donosi UFC pojas, ali ovo je najbolji način samoodbrane pogotovo kada poredimo malog i velikog čoveka. Sve je to deo ove igre. Habib kaže da je džiu-džitsa laka i da je on najbolji grepler na svetu, a nikada nije otišao kategoriju iznad jer zna da nije spreman za to. Ovo je borilačka veština, a ne samoodbrana – rekao je Bi Džej Pen.

Izvor: Espreso