Prati nas na društvenim mrežama

Borilačke veštine

DAN KADA JE OTIŠAO NAJVEĆI: Priča o njemu je FILMSKA! Otac krvnički UBIO čoveka, SMRSKAO LOBANJU zbog preljube!

Objavljeno

-

Mate Parlov, Foto: Printscreen/Youtube/mateteo72

Na današnji dan 2008. godine, svet je napustio jedan od najvećih sportskih legendi sa ovih prostora.

Mate Parlov rođen je 1948. godine u selu Ričice kod Imotskog, a boksom počinje da se bavi sa 16 godina u Bokserskom klubu „Pula“.

Bio je evropski, svetski i olimpijski šampion. Kao amater je imao 310 borbi i 13 poraza, a u profesionalnoj karijeri u 29 mečeva je zabeležio 24 pobede. Na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu bio je selektor bokserske reprezentacije i dva puta je bio dobitnik Zlatne značke „Sporta“, nagrade za najboljeg sportistu Jugoslavije.

Postoji priča da se iza uspeha Mate Parlova krila porodična tragedija, o kojoj se retko pričalo.

Poznato je da se njegova porodica odselila u Pulu, ali ne i zašto je to učinila. On nije pričao o detinjstvu u Imotskom, a povodom selidbe je davao i različite izjave – u jednima je tvrdio da je došao sa 10 godina, u drugima sa 12.

Mate Parlov preminuo je od raka pluća 2008. godine
Čak je bilo i priča da su otac i majka zajedno ubili sekirom nekog čoveka i da su Parlova deca zadirkivala, jer su mu roditelji u zatvoru i da je ustvari zbog toga počeo da se tuče.

Kasnije se saznalo da je otac boksera, Mate Parlov stariji, osuđen na zatvorsku kaznu u Puli nekoliko godina posle Drugog svetskog rata kao i da je posle odsluženja kazne povukao porodicu u taj grad. Pošto je porodica Parlov bila trgovačka, prepostavljalo se da su je komunističke vlasti progonile kao kapitalističku i nacionalističku.

foto: Wikipedia/Radiša Mladenović

Ispostavilo se da je Parlov stariji osuđen na smrt streljanjem zbog ubistva koje je počinio kako bi prikrio druge zločine. On je posle rata postao direktor preduzeća „Turija“ koje je bilo zaduženo za izgradnju škola i domova kulture. Njegov poznanik i lokalni partijski funkcioner Nikica Rako je odobravao novac za te projekte.

Kako se navodilo u presudi, Rako je Parlovu dao novac koji je otac boksera zadržao za sebe. Pošto mu je zapretio prijavom vlastima, Parlov je odlučio da ga ubije. Na suđenju se pojavio i element koji je sve dodatno začinio. Tužilac je tvrdio da je Nikica Rako bio u ljubavnoj vezi sa suprugom Mate Parlova.

– Optuženi je po unapred stvorenom planu na okrutan način lišio života Nikicu Raku. To je činio koristeći ljubavnu vezu pokojnika i svoje supruge Mire, za koje je i ranije znao i tolerisao ih. On je pratio suprugu i Nikicu Raku do blizine Vujčića Doca, udaljenog oko dva kilometra od Imotskog. Prišunjao im se i sa leđa skočio na leđa pokojnog Nikice.

Stegao ga je rukom oko vrata, a istovremeno mu je velikim opančarskim nožem zadao ubod s desne strane pluća. Nakon toga zadao mu je još nekoliko teških uboda. Kako bi bio siguran da je žrtvu dotukao, uzeo je kamen i udario ga dva puta u glavu i razbio mu lobanju. Nakon toga se mirno vratio kući ostavivši žrtvu na mestu zločina – stoji u sudskim spisima.

Izvor: Espreso/Sportskiportal.rs

Advertisement

———-
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Borilačke veštine

POLICAJAC UBIO BRAZILSKOG ŠAMPIONA! Nemilosrdno mu pucao u glavu – svet sporta u neverici!

Objavljeno

-

Leandro Lo, Foto: Profimedia

Jedan od najslavnijih Brazilaca tragično nastradao

Leandro Lo, jedan od brazilskih šampiona džiudžice svih vremena, upucan je u glavu u noćnom klubu u Sao Paulu.

Leandro Lo (33) bio je u kljubu kada ga je upucao policajac koji nije bio na dužnosti. Policajac je u bekstvu, prenose svetski mediji.

Lo je hitno prebačen u bolnicu, gde su lekari ustanovili da je moždano mrtav.

Lo je bio jedan od najuspešnijih džiudžicu sportista svih vremena, a titulu svetskog šampiona osvojio je čak osam puta.

Prema policijskih izveštajima, Lou je u klubu prišao policajac koji nije bio na dužnosti, a očevici kažu da je policajac počeo da preti Lou, gestikulirajući da će zgrabiti bocu sa stola i udariti ga.

Lo je tada imobilisao policajca i rekao mu da se skloni. U sledećem trenutku policajac je izvukao pištolj i pucao Lou u čelo.

Šampion je odmah prevezen u bolnicu gde je nakačen na aparate, ali su lekari saopštili porodici da je njegov mozak mrtav.

Policija traga za osumnjičenim zbog pokušaja ubistva.

Nastavi sa čitanjem

U trendu