Prati nas na društvenim mrežama

Odbojka

Čuvajte se Slovenci,Srbija šokirala Francusku u sred Pariza!

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Odbojkaška reprezentacija Srbije porazila je Francusku u polufinalu Evropskog prvenstva rezultatom 3:2 (15:7, 17:25, 25:21, 25:23, 23:25) i zakazala finale sa Slovenijom koje se igra u nedelju od 17.30.

Bolje su Francuzi ušli u utakmicu i osvojili prva dva poena na meču. Usledio je odgovor “orlova” ali i par krajnje amaterskih odluka arbitara koji su obeležili meč. Najpre su u pola kontranapada zaustavili odbojkaše Srbije koji su bili u izglednoj prilici za osvajanje poena zbog greške na zapisničkom stolu koja je rezultovana na semaforu.

Foto: CEV


Od tog momenta kao da naši odbojkaši nisu uspeli da se oporave. Prigovori nisu imali poentu, a Francuzi su koristili momenat nervoze sa druge strane mreže. Gotovo tokom celog prvog seta je Francuska bila na bezbednom odstojanju, grešili su ali i vodili.

Nakon dva vezana bloka, najpre Jovovića a potom Podraščanina Srbija je smanjila na svega poen zaostatka, bilo je tada 21:22. Na korak ispred bili su “trikolori” do kraja meča, došli do dve set lopte i iskoristili drugu za prednost u setovima.

Drastično bolje Srbija otvara drugi deo utakmice i osvaja prvih četiri poena. Videli su “orlovi” da mogu da igraju protiv Francuza. Nizali su dobre poteze, a zatim je Marko Pedraščanin imao minute slave. I to blokovima, bio je nepremostiv put do poena “trikolora”. Nakon poena Atanisejvića Srbija dolazi do pet razlike.

Foto: CEV


Gde je stao Podraščanin, nastavio je Uroš Kovačević. Briljirao je iskusni srpski odbojkaš i lako izlazio na kraj sa nekadašnjim saigračem, Ervinom Ngapetom. U pravom momentu stigao je As Lisinca, Srbija je imala šest set lopti, ali je čak pet propustila naša reprezentacija. Srećom, zatim je Linel koji je izvanredno servirao, prestupio.