Prati nas na društvenim mrežama

Ostali sportovi

„Delfini“ eliminisani iz borbi za medalju u Budimpešti: Sreća na strani Španaca

Sportski Portal

Objavljeno

-

Srbija – Španija 6:6 (2:1, 1:4, 2:1, 1:0) petercima 3:4

Vaterpolo reprezentacija Srbije neće biti u prilici da peti put uzastopno osvoji titulu prvaka Evrope. U neizvesnoj utakmici Španija je posle izvođenja peteraca bila bolja i „delfine“ izbacila iz borbe za medalju u Budimpešti.

U prvoj četvrtini Srbija je došla do prednosti golovima Dušana Mandića, dok sa druge strane Španci nikako nisu mogli da uđu u ritam u napadu i da iskoriste igrača više.

Drua četvrtina je krenula sporo, bez golova, a onda je golom Save Ranđelovića Srbija povela 3:1. Međutim, u naredna tri napada Španija dolazi do prvog vođstva. Srbija naredni napad ne iskorišćava dva igrača više, i Španci dobru odbranu krunišu novim pogotkom i odlaze na +2 na poluvremenu.

Treći period bio je sličan prva dva, Srbija je ponovo prva postigla gol preko Jakšića, Španci ubrzo vratili na 2 gola prednosti, i ušlo se u ritam sa mnogo grešaka i promašaja. Minut pre kraja, Ćuk je u poslednjoj sekundi napada uspeo da postigne gol koji je Srbiju vratio rezultattski pred četvrti period.

U poslednjih 8 minuta golom se vraća Mandić koji ponovo Srbiju vraća u egal i narednih 5 minuta viđena je tvrda utakmica, važnost meča je podigla pritisak u bazenu koji se osetio do samog kraja, a španski golman Pinedo bio je nepremostiva prepreka za srpske vaterpoliste tako da se otišlo u peterce.

Prlainović je u drugoj seriji pogodio prečku, dok je Mandićev šut u trećoj seriji odbranio Pinedo, junak ovog trijumfa Španije.