Prati nas na društvenim mrežama

Atletika

DOPUTOVALA SKORO BEZ ODEĆE, VRAĆA SE SA ZLATOM: To je za ceo ukrajinski narod, da pokažem da smo NAJJAČI NA SVETU!

Objavljeno

-

Jaroslava Magučih, Foto: EPA/Robert Ghement

Jaroslava Magučih je imala posebnu motivaciju na SP u Beogradu


Jaroslava Magučih (nepravilno je Mahučik) iznenadila je mnoge trijumfom na Svetskom atletskom prvenstvu u dvorani u Beogradu.

Ukrajinka je u skoku uvis bila najbolja preskočivši letvicu na 2,02 metra, a beogradska publika nagradila ju je ovacijama prilikom počasnog kruga.

– Pre nego što smo izašli na zaletište, mislila sam samo na Ukrajinu jer se tamo dogodilo previše strašnih stvari. Čak sam mislila da uopšte neću moći da skačem, ali trener me je uveravao da nastupim. Bila sam vrlo sigurna na manjim visinama, ali nakon dva neuspeha na 2,00, morala sam da se fokusiram samo na svoje skakanje. Istu sam situaciju imala i na SP-u 2019. godine kada sam takođe uspela tek u trećem pokušaju. Ovaj put je, međutim, moja motivacija bila drugačija nego tada, ovaj put to nisam radila zbog sebe ili zbog medalje, radila sam to za ceo ukrajinski narod, da pokažem da smo najjači na svetu – rekla je Magučih.

foto: EPA/Robert Ghement

Na leto je čekaju Svetsko i Evropsko prvenstvo, ali ona još ne zna šta će se u narednim nedeljama i mesecima događati.

– Nemam pojma kako ću se pripremati. Jako mi je žao što ne mogu da se vratim u Ukrajinu iako bih volela da odem kući što je pre moguće. Sada prvo idem do Pume u Nemačkoj da dobijem opremu jer sam doputovala ovamo gotovo bez odeće. Moje je srce trenutno uz sve ljude koji nas podržavaju i brane Ukrajinu – dodala je Jaroslava.

Srebrnu medalju uz rekord Australije osvojila je Elinor Paterson, a treće mesto i bronzana medalja pripali su Nadeždi Dubovickaji iz Kazahstana.

Izvor: Espreso

Advertisement

———-
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Atletika

Od anemičnosti do cice čijem se telu svi dive! IVANI ŠPANOVIĆ DO DALJNJEG ZABRANJENA JEDNA STVAR!

Objavljeno

-

Ivana Španović, Foto: instagram/ ivanaspanovic

Ivana Španović Vueta zadvljuje svojom fenomenalnom formom. Na društvenoj mreži instagram, ume da objavi vežbe koje radi – pa da li se usuđujete da probate da je ispratite?


Ivana Španović obožava da radi vežbe za stomak pa otuda ne treba da čudi njena figura.

U prvoj vežbi Ivan jednom rukom drži bučicu (nešto veću) visoko iznad glave i savija se u stranu tako da drugom rukom skoro dodiruje stopala.

Ivana u videu pokazuje još jednu vežbu za stomak. Lezite na leđa, ruke iznad glave držeći se za stabilan komad nameštaja i podignite jednu ispruženu nogu. Za bolji efekat, trebalo bi da stavite traku za vežbanje oko butina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Vuleta (@ivanaspanovic)

Nije prva koja tvrdi da ishrana ima veze sa rezultatima.

– Ishrana ima direktan uticaj na rezultate. Vodim računa o tome šta unosim u telo. Ima ljudi koji vode računa o tome, pogotovo kada putujemo bez prestanka, onda moram da znam šta tačno uzimam. Imala sam problema sa bakterijama, ispravila sam ishranu, a onda sam imala problema sa ciklusom, bila sam anemična, nedostajalo je gvožđa… Prilično sam disciplinovana – rekla je jednom prilikom za medije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Vuleta (@ivanaspanovic)

Savetuje druge:

– Greška koju svi prave je da jedu voće za večeru. To ne bi trebalo da se radi. Ili doručak ili rana užina. Sezonsko voće i povrće, s tim ne možemo pogrešiti. Meso i riba. Svi volimo slatkiše, zabranjeno mi je do daljnjeg. Kad imam slobodan dan, ako mi težina dozvoljava, za užinu pojedem voćnu salatu – rekla je Španovićeva.

Izvor: Espreso/Sportski portal

Nastavi sa čitanjem

Sportski Portal na Fejsu

Advertisement

U trendu