Prati nas na društvenim mrežama

Borilačke veštine

DRAMA NA HABIBOVOM MERENJU: Morao da se skida skroz go da bi prošao vagu, ljudi ga pridržavali da se ne onesvesti!

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Foto: Printscreen/Youtube

Dagestanac je teško podneo skidanje kilograma i umalo je pao na merenju


Na ostrvu Jas u Abu Dabiju, gde se takoreći svakog vikenda održavaju UFC događaji, sve je spremno za spektakl koji nam sledi ove subote i okršaj dvojice šampiona – Habiba Nurmagomedova i Džastina Gejtdžija u borbi za ujedinjenje titula.

Ovog petka je urađeno i zvanično merenje za javnost, a na njemu smo mogli da vidimo da je Habib imao silnih problema sa skidanjem kilograma i delovalo je da se ne oseća fizički dobro, pa su svi ljubitelji MMA sporta prilično zabrinuti da li će biti spreman za borbu.

UFC-ov prvak lake kategorije uspešno je prošao vaganje, ali tek nakon što je morao da skine apsolutno sve sa sebe, pa čak i bokserice dok je ispred njega postavljen peškir da pokrije njegove intimne delove tela, jer očigledno da je imao problema da dođe do zahtevane kilaže od dozvoljenih 70 kilograma.

On se očigledno bio iscrpeo u gubljenju kilograma, pa je u pojedinim momentima na merenju čak morao da se pridržava za druge ljude da se ne bi onestvestio i pao, a njegov izraz lica kada je prošao vagu, pokazao je kakvo je olakšanje osetio.

Inače, njemu ovo nije prvi put da ima problema sa skidanjem kilograma.

Njegov protivnik Gejtdži je bez problema prošao vaganje i sada svi spremno čekamo subotu veče, gde bi možda već oko ponoći njih dvojica mogli da se nađu u oktagonu.

Izvor: Espreso