Prati nas na društvenim mrežama

Ostali sportovi

EP u rukometu: Senzacija u Trondhajmu, prvi bodovi Makedonaca

Stojan Maleš

Objavljeno

-

Na Evropskom prvenstvu rukometu igrane su utakmice u grupama B, D i F.

Najveće iznenađenje dogodilo se u D grupi, koja se igra u Norveškoj. U Trondhajmu je Portugalija bila bolja od Francuske, aktuelnog olimpijskog viceprvaka i polufinaliste prethodnog Svetskog i Evropskog prvenstva.

„Trikolori“ su dugo dominirali svetskim rukometom, a da se nešto definitivno menja, potvrdio je i meč sa Portugalcima. Selekcija koju predvodi selektor Paolo Pereira zasluženo je slavila sa 28:25 i osvojila prve bodove. Utakmica je bila neizvesna do finiša, kada su Francuzi ostali bez dvojice isključenih igrača, a Portugalci su to uspeli da naplate. Brankinjo je postigao 5, a Feraz i Gomez po 4 pogotka za pobednika, dok su Karabatić, Mem, Lagard i Fabergas dali po 4 gola za Francusku.

U istoj grupi Norveška je očekivano slavila protiv Bosne i Hercegovine. U pobedničkom timu blistao je Sagosen sa 12 golova.

Iz Regiona su bili uspešni Slovenci i selekcija Severne Makedonije. „Janezi“ su tokom svih 60 minuta voodili protiv Poljske i na kraju slavili sa tri gola razlike. Mačkovšek i Blagotinšek su postigli po 5 golova za Sloveniju, a Arkadijuš Morito dao je 8 za Poljsku.

Makedonci su imali mnogo problema sa Ukrajinom, a trijumf je doneo legendarni Kire Lazarov golom u poslednjoj sekundi. Lazarov je bio i najefikasniji sa 8 golova, dok je najbolji pojedinac bio golman Mitrevski sa čak 15 odbrana.

Grupa B:

Austrija – Češka 32:29(13:14)
Severna Makedonija – Ukrajina 26:25(13:10)

Grupa D:

Norveška – Bosna i Hercegovina 32:26(17:12)
Portugalija – Francuska 28:25(12:11)

Grupa F:

Slovenija – Poljska 26:23(13:11)
Švedska – Švajcarska 34:21(20:13)