Prati nas na društvenim mrežama

Ostali sportovi

EP u rukometu: Svetski prvaci ispali, čudesan preokret Mađara

Objavljeno

-

Posle utakmica trećeg kola u E grupi na Evropskom prvenstvu za rukometaše, poznati su svi učesnici druge faze. Iz ove grupe to su prvoplasirana Mađarska i selekcija Islanda, kao druga, dok su takmičenje završili Rusija i aktuelni šampion sveta Danska.

U prvom meču Mađarska je pobedila Island i u drugu fazu prenela dva boda. Islanđani su pre ovog meča obezbedili plasman dalje, ali zbog poraza ne prenose nijedan bod. Posle prvih 30 minuta Ostrvljani su imali tri gola prednosti, a vodili su i sa pet tokom poluvremena. Uz to, zaustavili su Mađarsku na samo 9 postignutih golova.

Veliki preokret usledio je u nastavku, Mađarska je napravila seriju 12:4 i povela sa 4 gola razlike, a tu prednost do kraja je uspela i da poveća. Najbolji je bio Banhidi sa 8 golova, dok je Boka postigao 4 za Mađare. U ekipi Islanda Palmarson i Sigurdson su postigli po 4 pogotka.

Drugi meč ove grupe, zbog ishoda prvog, nije odlučivao ništa. Do igre nije bilo ni Dancima, a ni Rusima. Na kraju su svetski prvaci trijumfovali sa 31:28, pa neće takmičenje završiti bez pobede. Rusija je ostala na dnu sa sva tri poraza. Sedam golova je postigao Mikel Hansen za Dansku, dok je šest postigao Soroka za Rusiju.

Grupa E:

Mađarska – Island 24:18 (9:12)
Danska – Rusija 31:28 (12:15)

U drugoj fazi jedna grupa će se igrati u Beču, a druga u Malmeu. Takmičenje u prvoj grupi počinje u četvrtak, dok će se u Malmeu igrati u petak.

Grupa 1:

16.00 Češka – Španija
18.15 Austrija – Hrvatska
20.30 Belorusija – Nemačka

Tabela: Španija, Hrvatska, Austrija po 2, Belorsija, Nemačka, Češka po 0 bodova.

Grupa 2:

16.00 Norveška – Mađarska
18.15 Slovenija – Island
20.30 Švedska – Portugalija

Tabela: Mađarska, Slovenija, Norveška po 2, Portugalija, Island i Švedska po 0 bodova.