Prati nas na društvenim mrežama

Ostali sportovi

Hrvatska za gol bolja od Srbije

Objavljeno

-

Srbija – Hrvatska 8:9 (1:2, 3:2, 3:3, 1:2)

Dunav Arena. Sudije: Dutil (Francuska), Nikolosi (Italija). Igrač više: Srbija 8 (2), Hrvatska 10 (4). Dva igrača više: Srbija 1 (0). Peterci: Srbija 1 (0), Hrvatska 1 (0).

SRBIJA: Lazić, Čegar, Pantović, Rudić, Josifović 1, Mišković 1, Gluščević, Mandić 2, Ilić 1, Vuković, Milićević 2, Jakovljević 1, Travar.

HRVATSKA: Ratković, Miljković 1, Miroslavić 1, Carević 1, Lordan 1, Skelin 2, Topić, D.Butić 1, Bukić, I.Butić 2, Barišić, Božan, Himenez.

Srbija je poražena od Hrvatske i tako svela šanse na plasman medju prvih osam na minimum. Potrebno je da Srbija sutra pobedi Slovačku, a opet da Slovakinje savladaju u nedelju Hrvatsku.

Izjednačena utakmica u kojoj je Hrvatska koristila svoje prilike. Sa odličnom odbranom i mnogo blokova učinile su napad Srbije nervoznim. Posebno je loš bio igrač više. Srbija propustila i priliku sa dve igračice više u bazenu. I pored toga Srbija je vodila dva puta 5:4, 7:6 da bi neoprezno primila gol 12 sekundi pre kraja treće. Vanja Lazić je dobro branila, skinula i peterac. U poslednjem delu vrlo brzo su Hrvatice postigle dva gola. Pokušaji Srbije su postali nerezonski, Vuković nije iskoristila peterac ali je narednom napadu Jakovljevićeva smanjila na 9:8. Imali smo i poslednji napad ali je greška u dodavanju doprinela da proetknu sekundi i udarac koji je završio u mreži je upućen posle isteka vremena.

Utakmicu je posmatrao kompletan muški sastav kao i ambasador Ivan Todorov sa čelnicima saveza, predsednikom Viktorom Jelenićem.